570 elever besøkte næringslivet i Kongsvingerregionen

7sterkeAktuelt

Den 9. mai arrangerte 7sterke sammen med Magnor Næringshage bedriftsbesøk for alle 8.klasser i Kongsvingerregionen. Hele 570 elever og 62 lærere ble presentert fremtidens muligheter hos 26 ulike bedrifter i regionen. Prosjektet gjennomføres med støtte fra Sparebankstiftelsen Hedmark.

– Industribesøket i Kongsvingerregionen ble gjennomført med stor suksess. Det ble en kjempedag både for bedrifter og elever, forteller styreleder Erik Platek i 7sterke.

7sterke har fått midler til å gjennomføre skolebesøk fra Sparebankstiftelsen Hedmark de neste tre årene, og dette er Platek svært fornøyd med.

– Dette gir oss i næringslivet en unik mulighet til å vise frem et offensivt næringsliv og fremtidens jobbmuligheter i regionen. For elevene blir det en mulighet til å se hva slags kompetanse regionen trenger i fremtiden slik at de kan ta kloke utdanningsvalg. Vi håper selvfølgelig at flest mulig av disse elevene finner seg jobb i Kongsvingerregionen en dag, sier Platek.

Etter besøket skal alle elever levere en oppgave formulert som en nyhetsreportasje basert på informasjon de fikk på bedriftsbesøket. En jury fra og 7sterke og Magnor Næringshage vil kåre den beste reportasjen.

Hovedpremiene er å få gjengitt reportasjen i avisa Glåmdalen og en gavesjekk til hvert gruppemedlem på kr 500. Alle vinnerne får også diplom.

Årets vertsbedrifter 2018
Eidskog Stangeskovene, Skotterud
EMV Construction, Magnor
Magnor Glassverk, Magnor
HYDRO Extrusion, Magnor
Blowtech GT, Kongsvinger
Tolletaten, Magnormoen
Eskoleia, Kongsvinger
SCHÜTZ NORDIC, Kongsvinger
Norske Backer, Kongsvinger
Sparebank 1 Østlandet, Kongsvinger Statistisk Sentralbyrå, Kongsvinger
Glamox Luxo, Kirkenær
TOYOTA Sulland, Kongsvinger
Sykehuset Innlandet, Kongsvinger
Maarud AS, Disenå
Lilleseth Kjetting, Skarnes
Mapei AS, Sagstua
Bergene Holm, Kirkenær
SolørBio, Kirkenær
Forestia, Braskereidfoss
Sandermoen, Namnå
Ø.M. Fjeld, Kongsvinger
Politiet, Kongsvinger
Bruvoll Fengsel, Nord-Odal
Nortura, Braskereidfoss
H-vinduet, Magnormoen