Får unge voksne i jobb

7sterkeAktuelt

I samarbeid med NAV har 7sterke nå kjørt prosjektet «Ny start! Dobbel innsats – tidobbelt utbytte» siden 2011. Så langt har nesten 60 prosent av ungdommene som har deltatt i prosjektet fått jobb. Under 7sterke Industriforum får du høre mer om erfaringene så langt.

– Dette er gode resultater. Det spiller ingen rolle hvor ungdommen har fått jobb, det viktigste er at hun eller han er i meningsfylt arbeid, sier Jan Roger Broen, fabrikksjef hos Mapei AS og leder for 7sterkes produksjonsnettverk.
Målet med «Ny start! Dobbel innsats – tidobbelt utbytte» har vært å få unge arbeidsløse ut i arbeid eller tilbake på skolebenken. Samarbeidet NAV i Glåmdal og 7sterke har gitt tilgang til praksisplasser, mens bedriftene som er med får dekket deler av kostnadene ved å la sine mellomledere delta på det spesialiserte ledertreningsprogrammet LEAN med GLØD.

– Vi er godt fornøyd med resultatene så langt. Vi ser at dette nytter. Ungdommene vokser på å få erfaring med arbeidslivet, komme et skritt videre med livet og gi noe tilbake til samfunnet, sier markedskoordinator Tore Wålberg ved NAV i Glåmdal.

Morten Moe Kåsastul og Tom Richard Rambo startet i vinter i arbeidspraksis hos Glamox ASA på Kirkenær. De glad for at de tok sjansen. Under 7sterkes Industriforum 25. oktober vil leder for prosjektstyringsgruppen Ellinor Bjerke fra Tretorget AS dele erfaringene etter to år. Hun flere til å ta kontakt.

– Bedriftene har kapasitet til å ta i mot enda flere ungdommer i arbeidspraksis. Har du lyst til å prøve deg i industrien kan du kontakt ditt lokale NAV-kontor, inviterer hun.

Agenda og påmelding til 7sterke Industriforum finner du her!

Tom Richard Rambo