Frokostmøte om eierskifte og eierskap

7sterkeAktuelt

Hør Roy Gunnar Holth, Arnt Rune Mikalsen og Ole-Vidar Skaathun. De kommer og forteller om sin virksomhet, sitt eierskap og om generasjons- og eierskifter på Vinger Hotell, Kongsvinger den 29. januar.

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Hedmark de neste årene – ja i hele landet! Dette gir muligheter for både kjøpere og selgere av virksomheter og for unge eiere fra familier som skal generasjonsskifte. Kom og hør Roy Gunnar Holth, Arnt Rune Mikalsen og Ole-Vidar Skaathun. De kommer for å dele sin kunnskap og sine erfaringer med oss.

Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

  • Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.
  • Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finner den «riktige kjøper»? Hva vektlegger kjøper?
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?
  • Hvordan skape vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Eierrollen vs lederrollen. Hva er seniors og juniors utfordringer?
  • Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?
  • Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved generasjonsskifte og salg av bedrift?

Foredragsholdere

Roy Gunnar Holth

Roy Gunnar Holth

Arnt Rune Mikalsen

Arnt Rune Mikalsen

Ole-Vidar Skaathun

Ole-Vidar Skaathun

Birger Nordstrand Wik

Birger Nordstrand Wik

Roy Gunnar Holths far etablerte grusforretningen Gunnar Holth Grusforretning i 1965. Det startet i det små som enkeltmannsforetak og ble aksjeselskap i 1971. Mobilavdelingen ble opprettet i 1986, den gang med ett verk mot 25 i dag. Holth har hatt en jevn og god utvikling og kan se tilbake på bidrag på mange store og viktige anlegg. På 90-tallet har han etablert flere datterselskaper for å komplettere tjenestetilbudet og utvide markedet. Tredje generasjon Holth er i dag medeiere i holdingselskapet Constructio AS. Familien både opererer sammen med andre eiere og som eneeier.

Arnt Rune Mikalsen kjøpte Vinger Hotell for drøyt 10 år siden. Det hadde da vært drevet av både Norlandia og Best Western. Mikalsen driver og eier nå hotellet selv. Han har mange års erfaring fra bl.a. familiebedriften Sundvollen Hotell. Han har også gått i bresjen når Kongsvinger har fått et nytt hotell på festningen. Mikaelsen er i dag eneeier og driver Vinger Hotell & Spa, Herregården Skansgården, Kongsvinger Festning Hotel & Konferanse: Han håper eierskapet kan utvikles og føres videre til neste generasjon.

Ole Vidar Skaathun er andre generasjon eier av familiebedriften og eier bl.a. H-Vinduet Magnor AS gjennom Dahlsvegen Holding AS. Under hans eierskap har bedriften vokst kraftig. Han vil fortelle om erfaringer fra kjøp av bedrift, om eierskifte han hadde med sin far og om sine synspunkter på junior/senior utfordringer. Herunder bl.a. om hvordan en familie kan eie og drive virksomhet over flere generasjoner. Ole-Vidar Skaathun er barnebarnet til grunnleggeren av Lyssand Treindustri.

Birger Nordstrand Wik leder SpareBank 1 SMN Markets, Corporate Finance, og arbeider med verdsettelse og bistår bedriftseiere med å forberede salg av bedrift.

I tillegg vil Deloitte, som har lang erfaring med rådgivning ved eierskifter bidra med innspill rundt skatt og juridiske problemstillinger ved eierskifte

Praktisk informasjon og påmelding
Tid : 29. januar kl 08.30 – 1200. Enkel frokostservering fra kl 0800
Sted: Vinger Hotell, Kongsvinger
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk for påmelding)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir@eierskiftesenter.no

Møtet er i regi av Eierskiftealliansen i Hedmark og Oppland i samarbeid med 7Sterke og Kongsvinger Byen Vår.