Industrien i Sør-Hedmark satser

7sterkeAktuelt, Produksjonsnettverk

Maarud i Sør-Odal investerer 40 millioner kroner i ny infrastruktur, mens Mapei i Nord-Odal ansetter ti nye medarbeidere. Begge bedriftene er en del av internasjonale konsern som ser verdien av å satse tungt på industrien i Sør-Hedmark.

– De siste årene har våre eiere, Intersnack, vokst til å bli nummer én på Snacksmarkedet i Europa. Som industrieier forstår de behovet for å bygge ut, og satser nå 40 millioner kroner i infrastruktur, samtidig som de inngår en ny 15-års leieavtale med grunneier Stang Holding AS. Det er en sterk tillitserklæring til våre ansatte og underleverandører, sier Chris Samways, administrerende direktør hos Maarud AS på Disenå i Sør-Odal.

Chris Samways

Adm direktør Chris Samways i Maarud investerer 40 millioner kroner i ny infrastruktur.

I tillegg til en ny potetkoker er det planlagt et nytt lagerbygg på nesten 3000 m2. Dette representerer det største infrastruktur-investering på over 30 år.

– Maarud-gründeren Thomas Stang var både entreprenør og innovatør på en rekke områder. I dag er det Potetgull som står igjen som hans største oppfinnelse. Det er vårt ansvar å ta vare på «Gullet».

Intersnack ser verdien av erfaringen og kompetansen som ligger i den tradisjonsrike norske bedriften.

– Maarud representerer på mange måter mye av det beste Sør-Hedmark har å by på, med kort tilgang til gode råvarer som vi har utviklet sammen med lokale bønder gjennom fire generasjoner. Vi har en sterk merkevare, er tydelig markedsleder og har hatt jevn og god vekst de siste årene. Mye av veksten skyldes lojale ansatte med en høyt kvalitetsfokus, lagånd og gjennomføringsevne.

I nabokommunen Nord-Odal opplever Mapei noe av det samme. De er en del av et internasjonalt konsern basert i Italia, men har de siste 13 årene investert over 350 millioner kroner i anlegget på Sagstua. Nå ansetter de ti nye medarbeidere.

– Vi vokser organisk og opplever sterk vekst i hele Norden og Baltikum, som en følge av at vi har fått store leveranser til for eksempel Metroen i København, flere store sykehus og større infrastrukturprosjekter. I tillegg har vi også inngått avtaler med flere større forhandlere som selger våre produkter, forteller Jan Roger Broen, Plant Manager hos Mapei AS.

De kan se tilbake på et godt første halvår i 2016, med solid vekst i Norge og en positiv eksportutvikling. Derfor ansetter de nå ti personer i driftsorganisasjonen, som skal jobbe med produksjon, lager, ekspedisjon og kundeservice.

– Vi er opptatt av å bygge kompetanse og ser på oss selv som en lærende organisasjon som hele tiden ønsker å bli bedre. For regionen er det viktig at eksisterende industri har en positiv utvikling, siden det gir store ringvirkninger for alle samarbeidspartnere. Ofte er det fokus på nyskapning når myndighetene ønsker vekst, men det er minst like viktig å utvikle den industrien som allerede eksisterer, understreker han.

Tidligere i år ble det kjent at gulvprodusenten BerryAlloc flytter produksjonen av profillister til sine våtromspaneler og laminatgulv fra Kina til Sapa på Magnor. Det kan du lese mer om her.

Les også:
Maarud investerer i mer plass og ny teknologi (Glåmdalen)
Mapei ansetter ti nye medarbeidere