Industrien sørger for fagskoletilbud i Kongsvinger

7sterkeAktuelt

Takket være midler fra industriens RDA-ordning starter fagskoleutdanningen «Maskinteknisk drift» i Kongsvinger høsten 2013. Den går over fire år og gir tittelen fagskoleingeniør. Søknadsfristen er 15. april. 

– Vi håper næringslivet og industrien i regionen tar denne muligheten til å øke sine medarbeideres kompetanse, sier styreleder i 7sterke Trond Hagerud.
Fagskoleutdanningen Maskinteknisk drift er et nytt tilbud om deltidsutdanning, med opptak høsten 2013. Ved å studere to dager uka over fire år kan du få etterspurt kompetanse og tittelen fagskoleingeniør. Tilbudet har kommet i gang takket være bidrag fra 7sterke, Fagskolen innlandet, RDA via Innovasjon Norge, Senter for voksnes læring, Høgskolesenteret i Kongsvinger og Hedmark Fylkeskommune.

– Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med industrien om kompetanseheving. Dette er et studium vi har gode erfaringer med, og vi håper mange nok benytter muligheten, sier daglig leder Vegard Herlyng ved Høgskolestiftelsen i Kongsvinger.

Fagskolen Innlandet og Høgskolesenteret i Kongsvinger inviterer til åpent informasjonsmøte om det nye studiet torsdag den 4. april kokken 1200. Det skjer i Høgskolesenteret i Kongsvinger sine lokaler på Rasta. Det blir blant annet mulig å treffe representanter fra, Høgskolesenteret i Kongsvinger, Fagskolen Innlandet, Senter for voksnes læring og ikke minst studenter som har tatt samme utdanning.

– Dette er et godt og viktig tilbud som bedriftene virkelig bør vurdere å benytte seg av, understreker Trond Hagerud.

Tommy Gustavsen fra Mapei startet samme utdanning for fire år siden. Nå er han en av sju fra lokal industri som er i innspurten. Gustavsen kan allerede glede seg over ny stilling som Lean Manager hos Mapei i Nord-Odal.

– Det er utrolig at det allerede har gått fire år. Tiden har gått fort og jeg har lært veldig mye som har betydning for min videre utvikling i arbeidslivet. Fagskoleutdanningen gir kunnskap innenfor mange fagområder knyttet til industrien, og bidrar til at man styrker sine muligheter til nye og spennende stillinger. For min egen del handlet det om å gripe muligheten da den oppsto, og allerede før endt utdanning har jeg begynt i ny og spennende jobb, sier Gustavsen.

Les mer på http://www.hik.no/10-tjenester-og-losninger/teknisk-fagskole/113-infomote-om-maskinteknisk-drift.