Lean Manufacturing på neste Industriforum

7sterke7nyhetene, 7nyhetene mai 2009

Lean Manufacturing i praksis er tema på 7sterkes Industriforum hos Maarud AS på Disenå 12. juni. Det er fortsatt mulig å melde seg på.

Presentasjonene på Industriforumet er spesielt tilpasset 1.-linjeledere, produksjonsledere, logistikkledere og vedlikeholdsledere.

– Dessuten bør topplederne komme for å få denne effektiviserende produksjonsmetodikken under huden og se hvordan den kan være nyttig i deres bedrift, sier Jan Roger Broen leder for 7sterkes produksjonsnettverk.

Industriforumet 12. juni er lagt opp rundt erfaringene fra to bedrifter i Kongsvingerregionen som begge har gode erfaringer med Lean-metodikken.

Slik gjorde NorDan og Maarud

NorDan i Grue møtte finanskrisen med et betydelig kompetanseløft på Lean i samarbeid med NAV. På 7sterkes industriforum presenterer fabrikksjef Gaute Enger, og hans team resultater og erfaringer.

Maarud AS viser hvor langt de har kommet med hjelp av Lean-metoden 5 S og illustrerer resultatene under en omvisning på fabrikken. Fabrikksjef Christer Johansson og hans team har virkelig noe og vise frem!

5S er et grunnelement i Lean. Det står for å Sortere, Systematisere, Skinne, Standardisere og Sikre.

Teknologifabrikken – nytt viktig tiltak

Tenk å kunne øve inn Lean-metoder på en prosesslinje uten å forstyrre produksjonen. Det blir mulig på den nye Teknologifabrikken som er under oppbygging på Kongsvinger. På Industriforum vil Rolf Johan Sørli og Knut Raabe presentere prosjektet som vil være et læringssenter der ungdom kan teste ut realfag i praktisk arbeid.

Nyttig arena

I 7sterkes industriforum har industrien fått den arenaen de trenger for å bygge og styrke det industrielle miljøet i Kongsvingerregionen. Forumene er godt besøkt. På det forrige i januar var det nesten 150 deltakere.

Klikk her og meld deg på 7sterkes Industriforum hos Maarud 12. juni.
Påmeldingsfrist 3. juni.

7sterke industriforum hos Maarud AS, 12. juni 2009

Program

08.00 Oppmøte og registrering
08.30 Velkommen
08.40 Presentasjon av Maarud AS
09.00 Nordan AS – Suksess med Lean-kurs i lavkonjunkturens tid
10.00 Maarud – 5 S i praksis, inkludert omvisning i fabrikk
11.20 Teknologifabrikken, industriens treningssenter
11.50 Lunsj