Jubel for 10nye

7sterkeUncategorized

10nye ble navnet på 7sterkes vekstselskap. Over 90 gjester fra næringslivet og politikken tok i mot selskapet da det ble lansert torsdag 25. august.

Vekstselskapet 10 nye er så viktig at Regjeringen sendte statssekretær Dag Henrik Sandbakken til åpningen og la ut nyheten på sine egne hjemmesider.

Løfter i flokk

– Jeg er glad for at industrien i Kongsvingerregionen, sammen med SIVA, fylkeskommunen og kommunene, har slått seg sammen i et felles løft for å bidra til en positiv industriutvikling, sa Sandbakken til et publikum på over 90 personer.

Hall of Fame

Avisa Glåmdalen karakteriserer som ”nærmest en Hall of Fame hva gjelder representanter fra distriktets politiske og industrielle liv”.

10nye presentasjon

Arven fra vekstsentertida

– Vi skal våge å være konkrete. Målet vårt er 10 vekstkraftige bedrifter på 10 år. Det er derfor vi heter 10nye, sa daglig leder Morten Herud i sitt åpningsforedrag. Sammen med 10nyes styreleder Trond Hagerud trakk han fram arven fra Vekstsentertida, den gangen Kongsvinger fikk 4000 nye arbeidsplasser. 10nye vil strekke seg etter engasjementet, tempoet og beslutningskraften fra den tida.

Utfordrer myndighetene

Bak 10nye står industrien selv sammen med nasjonale og regionale partnere.

– 10nye er helt avhengige av samarbeid for å lykkes, sa styreleder Hagerud og benyttet anledningen utfordre myndighetene på blant annet bedre regionalt samarbeid, mindre byråkrati og sammenhengende utbygging av Rv 2.