Landets største industribesøk

7sterke7nyhetene, 7nyhetene mai 2012, Aktuelt

502 8.-klassinger besøker 24 bedrifter i 7 kommuner når 7sterke inviterer til landets største bedriftsbesøk for tredje år på rad. Industribesøket for 8.-klassingene er en langsiktig satsing som gjør ungdommen kjent med bedriftene i lokalsamfunnet, produktene og tjenestene deres og de attraktive arbeidsplassene de tilbyr.

Stolt av sin egen region

Det er et mål for industrien i Sør-Hedmark å skape regional attraksjon og markedsføre Sør-Hedmark som industriregion. En viktig målgruppe for dette er våre egne skoleelever. Derfor legger 7sterke vekt på å styrke samarbeidet mellom næringsliv og skole, og derfor tok de i 2010 initiativet til et organisert industribesøk i stor skala for alle 8.-klassingene i regionen.

Det er dette tiltaket som nå for tredje år på rad blir organisert gjennom Magnor Næringshage. Styringsgruppa for RDA-midler i Sør-Hedmark har gitt Næringshagen det regionale ansvaret for samarbeid næringsliv–skole. Industribesøk for 8.-klassinger er ett av prosjektene.

Lokal hjernekraft
For å bidra til økt tilgang på kvalifisert arbeidskraft arbeider 7sterke bl.a. aktivt mot skolene. Industribesøk for 8.-klassingene er en langsiktig satsing som gjør ungdommen kjent med bedriftene i lokalsamfunnet, produktene og tjenestene deres og de attraktive arbeidsplassene de tilbyr.

Kongsvinger-regionen produserer mange kjente merkevarer. 7sterke vil vise at det fins interessante arbeidsplasser lokalt og at bedriftene er store bidragsytere til lokalsamfunnet. Positivt samarbeid mellom bedrifter og skole er viktig for industrien.

Industrien spanderer
Det er næringslivet selv, gjennom RDA Sør-Hedmark, som finansierer arrangementet. Styringsgruppa har bevilget midler til gjennomføring av industribesøk for 8.klassinger for fireårsperioden 2010–2013.

 

Disse bedriftene deltar:
ADAS, Kongsvinger
Berggren, Kongsvinger
Bredesen Opset, Kirkenær
Eidskog Stangeskovene, Magnor
EMV Construction, Magnor
Eskoleia, Kongsvinger
Forestia AS, Braskereidfoss
Gera Technology/ Blowtech, Kongsvinger
H-Vinduet, Magnor
Hydro Aluminium Profiler, Magnor
Jordan, Flisa
Klubben, Flisa
Maarud AS, Disenå
Magnor Glassverk, Magnor
Mapei AS, Sagstua
mCare, Skarnes
Moelven Profil, Kirkenær
Moelven Våler AS, Braskereidfoss
Nord-Odal kommune, Sagstua
NorDan, Arneberg
Schütz Nordic, Kongsvinger
Solør Bioenergi, Kirkenær
Solør Treimpregnering, Kirkenær
Statistisk Sentralbyrå, Kongsvinger

Bedriftene til junibesøket er ikke avklart pr 18.5.12.

Skolene:
Austmarka barne- og ungdomsskole, 7 elever
Eidskog ungdomsskole, 74 elever
Grue barne- og ungdomsskole, 71 elever
Holt ungdomsskole, 91 elever
Nord-Odal ungdomsskole, 59 elever
Roverud barne- og ungdomsskole, 33 elever
Tråstad ungdomsskole, 66 elever
Våler ungdomsskole, 33 elever
Åsnes ungdomsskole, 68 elever

Til sammen 502 elever

 

Fakta: RDA-midler
RDA-midler er kompensasjonsmidler for bortfall av differensiert arbeidsgiveravgift. Styringsgruppa for RDA-midler i Sør-Hedmark består av bedriftene Hydro Aluminium Profiler, Magnor Glassverk, Mapei, Moelven Våler, Forestia, Jordan, NorDan, Bergene Holm og Glåma Bygg.