Lobster Trailers har fått verdifull starthjelp

7sterkeUncategorized

Med rimelige lokaler og nettverk inn mot godkjenningsinstanser i EU og norsk aluminium-industri, har 7sterkes vekstselskap 10nye gitt Lobster Trailers verdifull hjelp i en sårbar oppstartfase. Lokaliseringen på Kongsvinger har vært perfekt.

– 10nye har bidratt til at vi raskt har løftet vår interne kompetanse for å tilfredsstille de nye typegodkjenningsreglene fra EU. Det har vært en omfattende prosess, men avgjørende for at vi nå er klare til å lansere fremtidens tilhenger i flere land, forklarer Per A. Ødegård, gründer og deleier i Lobster Trailers AS.

Deres forretningsidé er å levere en transportløsning for deg som er opptatt av estetikk og kvalitet, og i disse dager er de i ferd med å lansere en ny type tilhengere for et europeisk marked. Med kjente investorer og næringslivstopper i ryggen har de etablert seg på Kongsvinger. Her har de mottatt verdifull hjelp på flere områder, blant annet fra Even Wiger. Han har et omfattende nettverk kombinert med internasjonal erfaring. Wiger jobber på prosjektbasis for 10nye og har kontorer på SIVA.

– Even Wiger har vært sentral i arbeidet med typegodkjenning i EU. Han sitter som sertifiseringsansvarlig i det internasjonale bilsportforbundet, og hans innsats har vært uvurderlig for at vi raskt har kommet i posisjon til å levere sertifiserte produkter, understreker Ødegård.
Lobster Trailers har en rekke unike salgsargumenter, inkludert innebygde støtdempere og vedlikeholdsfrie bremser. De har pushet grensene for materialvalg på tilhengerne, og her har nettverket til 10nye vært avgjørende.

– Morten Herud i 10nye har introdusert oss for flere bedrifter som sitter på spisskompetanse innen bruk av aluminium. De har hjulpet oss med anbefalinger for overflatebehandling og bruk av riktige legeringer for at våre tilhengere skal være så smidige og sterke som mulig.
I samarbeid med 10nye og SIVA har Lobster Trailers også forhandlet fram gode avtaler for lokaler de kan vokse i, både til administrasjon og produksjon.

– Vi nyter virkeig godt av miljøet og staben her på SIVA og har blitt møtt med åpne armer og stor entusiasme. Hatten av for Morten Herud, Even Wiger og de andre i 10nye, sier Per A. Ødegård i Lobster Trailers.

Les mer om Lobster Trailers lansering i Glåmdalen (krevet Total-abonnement)

Lobster2013_FrodePho#5325E5