Lobster Trailers – ny bedrift til SIVA

7sterkeUncategorized

Lobster Trailers velger SIVA og Kongsvinger som hovedkvarter og monteringsbase for en ny forretningsidé: Livsstilshengere. Selskapet tror på 10–15 arbeidsplasser. Grunder Per Andre Ødegård har fått med seg langsiktige industrielle eiere som CHG AS, holdingsselskapet til IOC-medlem Gerhard Heiberg, og Dyfam AS, familieselskapet til Jens P. Heyerdahl.

13-02-15_faksimile_glomdalen  – Hadde jeg ikke møtt et så engasjert og positivt miljø som jeg har gjort i Kongsvinger, hadde jeg trolig etablert meg på svensk side, sier gründer Per André Ødegård til Glåmdalen.

Ødegård har nettopp etablert selskapet sitt, Lobster Trailers, på SIVA, Kongsvinger, og søker nå etter salgssjef og administrasjons-/logistikkmedarbeider. Det nye selskapet skal utvikle og produsere en helt ny type trendy og stilige bilhengere.

– Livsstilshengere som er som en forlengelse av bilen, en skiboks på hjul, sier Ødegård

Lobster Trailers er det tredje selskapet som inngår inkubatoravtale med 10nye.

Mot strømmen

Lobster Trailers designer og utvikler de nye hengerne. Delen blir produsert i lette og miljøvennlige materialer i Tyskland, Øst-Europa og Asia. Men monteringen og markedsføringen skjer fra Norge og Kongsvinger. Markedet vil være Skandinavia og Europa.

I løpet av 2013 vil Lobster Trailers ha fire personer i salg og administrasjon og håper å doble tallet i løpet av to år. Til monteringen regner gründer Ødegård med at det trengs 5–10 personer. Den første produktlanseringen vil være på forsommeren i år.

Derfor Kongsvinger

Ødegaard kom i kontakt med 10nye gjennom Innovasjon Norge Asia og Hedmark Kunnskapspark. Han vurderte flere lokaliseringsalternativ i Norge og Sverige, før valget falt på Kongsvinger.

– Den drahjelpen jeg har fått i 10nye og Hedmark Kunnskapspark har vært uvurderlig for meg. Her er det veldig mye kompetanse, og det er en vilje og et engasjement som jeg aldri har opplevd maken til, sier han til Glåmdalen.

Kompetanseklynge

Det var også viktig for Lobster Trailers at Kongsvinger-regionen har en kompetanseklynge på aluminium og overflatebehandling og dessuten et formalisert samarbeid med SINTEF Raufoss Manufacturing og Norwegian Center of Expertice Raufoss.

Lobster Trailers har hatt møte om mulig samarbeid med Edab om overflatebehandling og kontakt med Hydro Aluminium Profiler om aluminiumsløsninger.

Sterke navn

Gründer Per André Ødegård, som også er daglig leder og største eier, er ekspert på Kina og Asia. Andre store eiere er CHG AS, holdingsselskapet til IOC-medlem Gerhard Heiberg, og Dyfam AS, familieselskapet til Jens. P. Heyerdahl.