Nei til eiendomsskatt på produksjonsutstyr

7sterkeAktuelt

7sterke ber Kongsvinger og de andre kommunene i regionen om å fjerne eiendomsskatten på maskiner og produksjonsutstyr. Den lite næringsvennlige skatten kan redusere investeringene i eksisterende bedrifter og skremme vekk nyetableringer.

– Vi ønsker å være like attraktive som regionene vi konkurrerer med. Mange av dem har ikke eiendomsskatt på produksjonsutstyr, sier Trond Hagerud i 7sterke.

Med ny takst og økt takstgrunnlag på produksjonsutstyr har rammevilkårene for industrien i Kongsvinger blitt dårligere. Det har skapt mange negative reaksjoner hos bedriftene og deres eiere. Mange av de store industribedriftene har utenlandske eiere med liten forståelse for denne skatten. For eksempel fikk Schütz Nordic en økning fra 138.000 til 343.000 kroner i eiendomsskatt, mens Blowtech AS og Berggren AS har fått en økning på henholdsvis 66 % og 280 %.

– Mange av våre medlemsbedrifter opplever at de nå blir straffet for å investere i produksjonsutstyr som kan gi dem et konkurransefortrinn i et stadig tøffere internasjonalt marked. Det mener vi er uheldig, sier Trond Hagerud i 7sterke.

Du kan lese hele pressemeldingen her
Les mer i Glåmdalen her