Skoleledere knytter næringskontakter

7sterke7nyhetene, 7nyhetene mars 2009

13 skoleledere fra hele distriktet deltok på næringslivstur i regi av Høgskolestiftelsen i Kongsvinger i vinter. Både skole og næring setter pris på kontakten.

– Skolen og næringslivet kan lett bli to forskjellige verdener. Det er helt nødvendig at de møtes og utveksler informasjon om hverandre, sier Knut Raabe ved Høgskolestiftelsen som arrangerte turen i samarbeid med 7sterkes HR nettverk.

Han hadde med seg 13 ledere fra grunnskolen i Grue, Eidskog, Sør-Odal, Nord-Odal og Kongsvinger på vinterversjonen av stiftelsens to faste årlige turer der de inviterer skolefolk til bedriftsbesøk. I vinter gikk turen til Berggren, Schütz Nordic og Maarud med innlagt foredrag av Per Ottar Walderhaug fra Innovasjon Norge.

– For skolefolkene var det en øyeåpnende erfaring å besøke bedrifter med så forskjellige strukturer og funksjoner, fra familiebedriften Berggren til Schütz Nordic som er en del av et internasjonalt konsern. Slike strukturer trenger skolen å se og forstå, sier Raabe.

Han peker også på den matnyttige lærdommen skolefolk får om bedriftenes kompetansebehov ved slike besøk.

– Den kunnskapen de får om interessante jobbmuligheter i industrien bringer de videre til elevene. Jeg tror det er med på å inspirere elevene når de skal velge utdanning, sier Knut Raabe, som roser bedriftenes gjestfrihet og vilje til å ta i mot skoledelegasjonen.

Disse bedriftene besøkte skolelederne

Berggren

SCHÜTZ Nordic AS

Maarud AS