Svært erfaren industrimann til 10nye

7sterkeUncategorized

10nye har ansatt den erfarne industrimannen og forretningsutvikleren Helge Sætershagen (57) som rådgiver. Sætershagen har toppledererfaring fra store, internasjonale selskaper, samtidig som han har lokal forankring. I tillegg vil 10nye bruke Even Wiger som prosjektmedarbeider, industrilederen som blant annet fikk rally-VM til Norge. Begge tilfører 10nye verdifull kompetanse og kapasitet.

Helge Sætershagen med adresse Torestuen, Skotterud, har omfattende ledererfaring, sist som visekonsernsjef for finske Onninen med 1.300 ansatte og omsetning på 5,6 milliarder kroner. Før det ledet han elektrokjeden Expert Eilag ASA og Eilag Teknikk AS som han utviklet til å bli markedsleder. Han har også vært Regiondirektør Asia i Telenor, distriktbanksjef for Kreditkassen i Hedmark og Oppland og divisjonsdirektør i Elcon Finans. I tillegg har han hatt en rekke styreverv i industri-, finans- og konsulentselskaper.

Skal se muligheter

Som rådgiver for 10nye skal Sætershagen identifisere forretningsidéer og være rådgiver for både nye og eksisterende bedrifter. Han skal også være industriambassadør som profilerer industrien i regionen og arbeider for gode rammevilkår.

Brenner for regionen

– Denne bakgrunnen gjør Sætershagen til en mann med unik erfaring og et betydelig nettverk som vil være svært nyttig for 10nye og vårt arbeid med industriutvikling. Dessuten er det viktig for oss at han har lokal tilknytning og er sterkt motivert for å gjøre en innsats for vår region, sier daglig leder Morten Herud i 10nye.

Kreativitet og nettverk

Lokal tilknytning og motivasjon kombinert med omfattende nettverk og internasjonal erfaring kjennetegner også Even Wiger, som kommer til å arbeide for 10nye på prosjektbasis.

– Wiger er kjent som en sentral person i den tilsynelatende umulige oppgaven å få rally-VM til Norge, men hovedbakgrunnen hans er fra industribygging. Han vil tilføre oss både kompetanse og kreativitet, sier Herud.

Utviklingsmiljø

Med de to nye medarbeiderne forsterker 10nye industrivekstmiljøet på SIVA, Kongsvinger. Fra før inkluderer det SINTEF Raufoss Manufacturing, Norwegian Center of Expertice Raufoss og kommunikasjonshuset Gandalf, som alle har kontorfellesskap med 10nye.