Trainee til Eskoleia

7sterkeAktuelt

Eskoleia AS knyttet tidligere i år til seg Ine Camilla Opsahl gjennom Trainee Innlandet. Tirsdag 21. juni var hun på besøkte hun sin nye arbeidsgiver for første gang.

Opsahl er nyutdannet siviløkonom, og som trainee hos Eskoleia skal hun i hovedsak jobbe med lønnsomhetsanalyser i stålavdelingen. Engasjementet løper fra januar til og med oktober 2012. Opsahl er eneste trainee fra kull 13 som skal jobbe i sørfylket i 2012.

– Vi ser frem til å ta i mot vår første trainee og ønsker henne velkommen til Eskoleia, sier adminstrasjonssjef Frode Ek Skarnes.

Verdifull rekruttering

– Å delta i traineeordningen slik Eskoleia gjør nå, er en kjempemulighet for bedriftene i regionen til å markedsføre seg overfor ei aktuell arbeidstakergruppe, og ikke minst for å rekruttere god arbeidskraft, sier Ellinor Bjerke fra 7sterkes HR-nettverk.

– Dette er unge, høyt utdannede mennesker som vi gjerne vil beholde i regionen. Vi vil forsøke å bidra til at enda flere bedrifter får øynene opp for denne muligheten og blir med på ordningen, sier Bjerke som overrakte trainee Ine Camilla Opsahl en t-skjorte med 7sterke logoen og påskriften "Kongsvingerregionen vil ha meg".

Kongsvinger kommune helhjertet med

På informasjonsdagen for Opsahl informerte innbyggerrekrutterer, Dag Arnesen i Kongsvinger kommune om hva Kongsvinger kan tilby nyinnflyttede. Han understreker hvor viktig traineeordningen er for regionen.

– Det er et sunnhetstegn at vi legger til rette for unge, sultne og kompetente mennesker. Vi vil gjerne bidra til at traineer trives i vår region og blir gode ambassadører i fremtiden. Aller helst håper vi jo at de blir værende etter utplasseringsperioden, sier han.

Viktig ordning

Werner Melby fra Hedmark Kunnskapspark orienterte om kunnskapsparkens rolle som nodemedlem og medlem i Trainee Innlandet på vegne av private og offentlige virksomheter i Sør-Hedmark.

Trainee Innlandet er landets største regionale traineeordning og har fra høsten 14 traineer i ulike virksomheter i Hedmark og Oppland. Et trainneeløp går over 24 måneder fordelt på opphold i 3 ulike virksomheter i 8 måneder. Det kreves mastergradsutdannelse for å kunne søke. Formålet med ordningen er å trekke høyt utdannede arbeidstakere til Innlandet og å få dem til å bosette seg her i størst mulig grad. Blant traineene er det nå blant annet økonomer, jurister, statsvitere, ingeniører, kommunikologer.

Rett over ferien starter forberedelsene til rekruttering av traineekullet som skal starte høsten 2012.

– Traineeprogrammet er en fantastisk mulighet for regionens virksomheter til å skaffe seg sårt tiltrengt kompetanse innenfor ulike fagområder for en kortere eller lengre periode, sier Melby og oppfordrer regionens virksomheter til å melde sin interesse og bidra til at traineeordningen kan leve videre og utvikles sørfylket.

eskoleia-kk-gruppebilde-web.jpg

Sørfylket har fått en ny trainee i siviløkonom Ine Camilla Opsahl som skal arbeide hos Eskoleia på Kongsvinger. Traineeordningen er en kjempemulighet for bedriftene i regionen til å markedsføre seg overfor høyt utdannet arbeidskraft. 7sterke var aktivt med for å få regionen inn i ordningen. Fra venstre Frode Ek Skarnes, Eskoleia, Dag Arnesen, Kongsvinger kommune, trainee Ine Camilla Opsahl, Ellinor Bjerke, 7sterke og Werner Melby, Hedmark kunnskapspark.