Nyheter

Medlemsmøte 7. mai – Næringslivet møter cyber

Dokumenter fra møtet 7. mai kan lastes ned her:

IKT-datasikkerhet

240507 Hydro Cyber attack 2019 without film

240507 Presentasjon Digital sikkerhet – næringsliv møter Cyber Kongsvinger

 

Norwegian Cyber Security Cluster og 7sterke inviterer til frokostmøte med tema cybersikkerhet.

Trusselbildet er stadig økende både for IT- og OT-siden, og har potensiale for å forårsake betydelige produksjonsavbrudd og økonomiske tap. Samtidig skaper nytt regelverk for digital sikkerhet i industrien et konkurransefortrinn for de som evner å respondere og være tidlige ute med å møte utfordringene.   

I løpet av møtet ønsker vi å bidra til å øke kompetansen om hvorfor dere som bedrift må investere for å redusere egen sårbarhet og bidra til sikker digital industrialisering, styrket innovasjon og økt konkurransekraft. En god start for å komme i gang med det viktige arbeidet er å møtes og dele innsikt, erfaringer og kompetanse, og få felles forståelse for behov og muligheter.  

Frokostmøtet er relevant for representanter fra både små og store bedrifter, innen industrien og andre bransjer, enten du jobber med produksjon, IT-sikkerhet eller er øverste leder. For å få den gode erfaringsutvekslingen inviterer vi bedrifter med ulik modenhet innen cybersikkerhet, fra deg som lurer på hva IT- og OT-sikkerhet er og hvorfor det er viktig, til bedrifter med faglig og praktisk kompetanse innen cybersikkerhet eller risikostyring.  

Se under for foreløpig agenda – endelig program for samlingen publiseres så snart det er klart. Vi håper å møte deg på InSP Kongsvinger 7. mai! 

PROGRAM FOR DAGEN 

Oppmøte og mingling med frokost fra kl. 8.00, programmet starter 08.30: 

  • Velkommen og innledning ved Helga Bratlie Helland, Klyngeleder 7sterke 
  • «Hva er cybersikkerhet, og hvorfor snakker vi om det?” ved Guro Storlien Evensen, Klyngeleder Norwegian Cyber Security Cluster  
  • Peter Uhrenholt ved Hydro Extrusion Norway AS deler erfaringen de gjorde seg i forbindelse med cyberangrepet i 2019 da et løsepengevirus fanget og krypterte alle selskapets data.  
  • I paneldiskusjon sammen med Guro og lokale bedrifter går vi videre inn i tematikken. I panelet:
    Lars Løfsgaard, Ibas Ontrack
    Even Lysen, Twoday
    Roy Antonsen, SSB

Det vil være muligheter for spørsmål fra deltakere underveis i arrangementet, og vi oppfordrer til å dele egne erfaringer.  

 Send gjerne invitasjonen videre til personer og bedrifter du anser relevante. 

Dato

07 mai 2024
Utløpt!

Tid

08:30 - 10:30

Sted

Innlandet Science Park
Innlandet Science Park
Strandvegen 4, 2212 Kongsvinger
Kategori

Arrangør

7sterke
7sterke

Andre Arrangører

Helga Bratlie Helland
Helga Bratlie Helland
Telefon
+47 992 96 466
E-post
helga.helland@klosser.no