Moderne lakkeringsanlegg på Skotterud

7sterke7nyhetene, 7nyhetene juni 2008

Eda Designlack AB åpnet i april sitt nye forbehandlingsanlegg for stål på Skotterud. Det topp moderne og miljøvennlige anlegget kan nå også lakkere galvanisert og ubehandlet stål.

– Utgangspunktet vårt har hele tiden vært aluminium, og vi har helautomatiske, miljøvennlige forbehandlingsanlegg på begge sider av grensen. Nå har vi også bygd et forbehandlingsanlegg som kan ta galvanisert stål, forteller Bjørn Rotheim.

I 2005 gikk han inn på eiersiden da Eda-bedriften Eda Designlack AB etablerte seg på Skotterud. I dag er de 35 medarbeidere i alt og omsetter for 30 millioner kroner.

– Det kreves en spesiell forbehandling av galvanisert stål for at lakken skal feste på konstruksjonen. Anleggene i Charlottenberg og på Skotterud er det mest moderne av sitt slag i Skandinavia, med automatisk styring og valg mellom krom og kromfri behandling i henhold til EU-direktiver, forteller Rotheim.

Fabrikkene er miljøbevisst og følger de siste EU-kravene. Den er sertifisert etter ISO-9001 (kvalitet) og ISO-14001 (miljø).

– I Charlottenberg pulverlakkerer vi smådetaljer av stål og aluminium og støpegods i aluminium, for eksempel motordeler til Volvo Penta og fotsteg til Volvo XC90. På Skotterud lakkerer vi aluminium i lange lengder og nå også galvanisert og ubehandlet stål, forteller Rotheim.

Eda Designlack AB