Erik Platek blir ny styreleder i 7sterke

7sterkeAktuelt

Trond Hagerud går av etter 10 år som styreleder. Erik Platek skal føre industriforeningen videre.

På fredagens årsmøte i 7sterke ble det klart at Trond Hagerud går av som styreleder i industriforeningen 7sterke.

Mapeis administrerende direktør har vært styreleder siden 7sterkes oppstart for 10 år siden. I industriforeningens jubileumsår ønsker Hagerud å slippe til nye krefter for å føre 7sterke videre.

– Det har vært veldig meningsfylt og spennende å lede utviklingen av foreningen i 10 år. Fra 16 personer, som stilte opp på etableringsmøtet i februar 2007, til i dag hvor vi har 50 medlemmer i sju kommuner. Nå åpner vi også opp for mange flere. Målsettingen har hele tiden vært å bli sterkere sammen gjennom å samarbeide – både bedriftene i mellom og med samfunnet rundt oss, sier Hagerud.

Erik Platek (38), administrerende direktør i SCHÜTZ Nordic, ble valgt til ny styreleder på fredagens årsmøte. Platek rykker opp fra posisjonen som styremedlem. Han er valgt som styreleder for to år.

– Når jeg påtar meg denne oppgaven, så er det naturligvis med bakgrunn i at jeg ønsker å gjøre en forskjell. Målet er å bidra til at næringslivet i regionen blir enda sterkere sammen, blant annet ved å videreutvikle det gode samarbeidet som er etablert i de eksisterende nettverkene, forteller Platek.

Styrets mål
Platek har vært leder for SCHÜTZ siden 2011. Før det var han i seks år salgs- og markedssjef i samme firma.

– Som leder er jeg først og fremst opptatt av å bruke krefter på de tingene vi selv kan gjøre noe med, og kanskje litt mindre på de områdene som ligger utenfor vår kontroll, sier Platek.

– Hva legger du i dette?

– Vi må bruke tiden effektivt på å forbedre vår egen kompetanse, lære av hverandre og utvide nettverkene våre. De færreste av de 50 medlemmene våre driver i direkte konkurranse med hverandre, og slik sett har vi jo et særdeles godt grunnlag for samarbeid. Vi må videreutvikle samarbeidet mellom næringsliv, myndigheter og utdanningsinstitusjoner. Sammen kan vi få nok gjennomslagskraft til å nå våre felles visjoner for Kongsvinger-regionen, sier en offensiv Platek.

– For å sikre utviklingen er det viktig at styret fornyes med jevne mellomrom, og jeg er veldig fornøyd med at Erik Platek nå tar over styreledervervet, sier Hagerud.

Hagerud fortsetter
Selv om Hagerud går av som styreleder, vil han fortsette med sitt engasjement for industrien og regionen. Hagerud skal fortsette i 7sterke som leder for et helt nytt nettverk. Det skal komplimentere 7sterkes HR-nettverk, markedsnettverk og produksjonsnettverk.

– Jeg er veldig glad for at Trond fortsetter som nettverksleder. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere, sier Platek.

På fredagens årsmøte ble det også klart at Thomas Harbosen (Hvebergsmoen Potetbakeri) og Kjetil Liøkel (Sandermoen) kommer inn som styremedlemmer i 7sterke. Peter Didriksson (Blowtech GT) går ut av styret, mens Platek altså rykker opp som styreleder. Kjell Bjarte Kvinge (Ø.M. Fjeld), Chris Samways (Maarud) og Erik Nilsen (Eskoleia) fortsetter som styremedlemmer.