Industrien i Kongsvingerregionen skal knyttes tettere til Europa

7sterkeAktuelt

Næringsliv, næringsutviklere og myndigheter fra sju land møttes sist uke på Kongsvinger. Målet var å skape nye internasjonale markeder for regionalt næringsliv.

Samlingen var en del av programmet InsideOUT EU, hvor landene Norge, Sverige, Nord Irland, Spania, Nederland, Italia og Nord-Irland deltar med én region hver. Hedmark representerer Norge, og Hedmark Fylkeskommune er partner i Hedmark sammen med 7sterke.

Målet med InsideOUT EU er å øke internasjonaliseringen til selskapene i regionene som er med. EU har lagt inn 1,5 millioner EUR i programmet.

Hedmark sin samling ble gjennomført på Kongsvinger Festning fra den 29.-31. mai med 32 deltakere fra alle sju land. Hedmark Fylkeskommune, Kongsvinger kommune, Innovasjon Norge, Hedmark Kunnskapspark og 7sterke holdt foredrag om hvordan det jobbes med å skape vekst i Hedmark.

Det ble i tillegg gjennomført tre meget vellykkede bedriftsbesøk hos 7sterke bedriftene Sentrum videregående skole, Mapei og Nordisk Massiv Tre.

Bedriftsledere fra treselskaper i Spania og Italia var svært interessert i Nordisk Massiv Tre, og spennende kontakter ble etablerert. Videre er det bestemt et møte mellom utvalgte bedrifter i IUC-Klyngen Stål og Verkstad fra Karlstad (likhetstrekk med 7sterke), noen utvalgte bedrifter i 7sterke og Gränsetjenesten på Kongsvinger den 29.-30. august. Det var også stor interesse fra den Italienske regionen Basilicata om å lære mer om suksessen til 7sterke. De var også var svært imponert over suksessen til Mapei.

En svært vellykket samling gav flere internasjonale kontakter som det er mulig å bygge videre på til høsten. I tillegg fikk Kongsvingerregionen vist seg frem på en god måte.