Industriforum: Ledelse er et fag som må trenes

7sterkeAktuelt

– Lederens viktigste oppgave er å sørge for at de som er nærmest produktet skal lykkes. Hva en leder skal utvikle seg på for at laget skal bli bedre er et eksempel på kontinuerlig forbedring. Johan Kaggestad ga deltakerne på 7sterke Industriforum klare råd.

– Gode ledere er mye sammen med folkene de leder, de sitter i liten grad på kontoret og sorterer papir. Har du påtatt deg å lede noen har du påtatt deg å utvikle kulturen i laget. Ledelse er et fag, og fag må trenes, sier Johan Kaggestad.
TV2-profilen har trent de beste løperne i landet, vært en viktig del av Olympiatoppen og selv drevet suksessfulle forretninger. Når han gir råd lytter industrien i Sør-Hedmark.

– De som lykkes best er de mest nysgjerrige, for det skjer ingen utvikling i trygghetssonen. Trening handler om å gjenta til det sitter, og sjekke at det sitter før du begynner på noe nytt.

Kaggestad kunne blant annet fortelle at toppsvømmeren Alexander Dale Oen regelmessig reiste til London får å trene med en av verdens beste solodansere. Ikke for å bli solodanser, men fordi han hadde noe å lære fra en i en annen bransje.

– Fokuser deg om de 70 prosentene du kan gjøre noe med og gi blaffen i de 30 prosentene av hverdagen du ikke har kontroll over. Har du valgt å jobbe et sted, har du valgt å gjøre det best mulig innen gjeldende rammebetingelser. Da nytter det ikke å sutre over at andre har bedre rammebetingelser, poengterte Kaggestad.