– Kostet lite, fått veldig mye igjen!

GuruTalent traineeship

Det har kostet minimalt med ressurser, men gitt strategiske innspill som det ville vært vanskelig å fått på andre måter. Dessuten har arbeidet til de unge kandidatene vært til inspirasjon og motivasjon for både administrerende direktør Erik Platek og resten av toppledelsen i Schütz Nordic AS, som ikke angrer et sekund på at bedriften ble med på Talent Traineeship, den nye satsingen til 7sterke.

 – Vi har allerede fått veldig mye ut av dette. Her kommer det unge, talentfulle mennesker, som ser ting med helt andre øyne og tenker helt annerledes enn oss etablerte ledere. Vi står overfor et generasjonsskifte om vi vil eller ikke. Den nye bølgen har kommet for å bli, og vi må lære oss å ta imot nye ideer og løsninger med åpne armer, mener Erik Platek.

Så supermotiverte at det er smittsomt

Det er 7sterke som har utviklet programmet Talent Traineeship i tett samarbeid med nederlandske Export Development Programme (EDP) der opplegget har vært i bruk i 10 år med svært gode resultater. Hensikten med programmet er å matche høyt motiverte, unge mastergradskandidater med bedrifter som arbeider mot et internasjonalt marked. I pilotprosjektet til 7sterke er det Ingvild Isene Lind og Martin Hanssen fra Høyskolen Innlandet (HINN) som har skrevet masteroppgave om gjenvinningssystemet til Schütz Nordic AS.

– Det har vært en glede å være med på dette prosjektet, og vi har allerede fått veldig mye ut av det. Disse kandidatene er så supermotiverte at det er smittsomt, og det de sier kommer fra hjerterota. De har en akademisk, men ungdommelig tilnærming, og de vil noe med det de engasjerer seg i, sier Platek, som gleder seg til å ta imot Ingvild Isene Lind til høsten.

En fantastisk mulighet

Erik Platek er sikker på at det kommer til å bli en kamp om å sikre seg de dyktigste medarbeiderne i fremtiden, og mener det nye traineeprogrammet til 7sterke er en «fantastisk mulighet» til å sørge for nødvendig oppdatering av virksomheten.

– Dette handler bare om prioriteringer. Det krever noen timers arbeid i løpet av et år, men det er ingenting i forhold til det du får igjen, sier Schûtz-direktøren, som ikke nøler et sekund med å anbefale Talent Traineeship.

– Det er ikke noe å lure på engang, det er bare å kaste seg på. Det kommer til å bli kamp om disse ressursene, så det er ingen tid å miste. Vi er midt oppe i et generasjonsskifte, og vi må som sagt ta imot de nye tankemåtene med åpne armer.