Nytt program for Lean med Glød vil starte i 2022 – vi har fortsatt noen ledige plasser

Jannicke7nyhetene, Produksjonsnettverk

Vi er nå i ferd med å avslutte program 2 av 3, Lean med Glød – Ny Start. På grunn av pandemien har det vært krevende for oss i 2021, men vi gjennomfører likevel ledertreningsprogrammet Lean med GLØD, med 10 deltakere fra ulike bedrifter i Kongsvingerregionen og med 14 praksiskandidater fra NAV.

Lean med GLØD er et B2B ledertreningsprogram som utvikler deg som leder, du bygger relasjoner og lærer av ledere fra andre bedrifter. Du deltar her i en ledertrening som gir som gir investering i kompetanseheving, og mulighet for økonomisk inntjening.

Ansvarlig for ledertreningsprogrammet er Concern ved Stefan Ivansson. Programmet går over 9 måneder og består av fellessamlinger, teamcoaching og individuell coaching.

En av årets deltagere er Stig Nipen, produksjonssjef hos Orkla HPC avd. Flisa. Han sier:  Lean med GLØD anbefales på det sterkeste! Det er helt tydelig at dette er et godt innarbeidet program, drevet av dyktige ledere. Her lærer/driller man bl. a.  hvor viktig det er med et felles mål, tydelighet og minimalt med rom for misforståelser. Det kan ofte gå litt fort i hverdagen, og da ser jeg på dette som viktig å ta med seg hjem. Jeg sitter igjen med en svært positiv opplevelse, både som en leder i egen bedrift, og lokal nettverksbygging. Man får en del aha-opplevelser gjennom kurset – Og det kan man vel kalle et vellykket kurs!

Målet med programmet er at vi skal utvikle både enkeltmennesker, bedrifter og samfunnet til å skape en vinnerkultur som leverer både visjonære og ambisiøse resultater, sier Jan Egil Melby, leder av 7sterke. Treningen i programmet gjør at man blir mer bevisst på hvordan man leder en målstyrt organisasjon der mennesker skaper resultat i en felles retning.

En viktig del av programmet er at hver deltakerbedrift skal ta imot to praksiskandidater fra NAV. Dette er i hovedsak ungdom mellom 20-30 år, som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet.

Gjennom programmet stiller de på arbeid i deltakerbedriften hver dag i 9 måneder, og følges opp av lederen som deltar på Lean med GLØD programmet i tillegg til den lokale NAV-kontakt. Ved å ta inn praksiskandidater i løpet av ledertreningen blir deltakerprisen subsidiert med 50% gjennom støtte fra Innlandet Fylkeskommune. Prosjektkoordinator Morten Frantzbråten i NAV Kongsvinger er svært fornøyd med resultatene så langt, og mener samarbeidet mellom 7sterke og NAV er «vinn-vinn».

Schütz ser stor fremgang hos sine deltagere i Ny start prosjektet. En av deltagerende er nå i fast jobb hos bedriften og blitt en stor ressurs som utfører mange arbeidsoppgaver. Roy Magne Bjørnerud i NAV er veldig fornøyd med samarbeidet ute hos bedriften. NAV og Schutz setter fremtidige mål om lønnet arbeid på kandidatene etter en god fremdriftsplan. Kandidatene blir behandlet som ordinære arbeidstagere for å få en så tilnærmet arbeidshverdag som mulig. Dette har gjort at mange i dag er i ordinære stillinger hos bedriften etter oppstart i prosjektet.

Vi ser at programmet er viktig både for våre ledere, men også gjennom at 7sterke her tar et samfunnsansvar og bidrar til å hjelpe unge mennesker inn i arbeidslivet eller tilbake på skolebenken. Vi har starter opp et nytt program i 2022 med oppstart den 2. mars forteller Melby. Vi har allerede flere bedrifter som har meldt sin interesse for å delta, så bare ta kontakt med oss dersom du er interessert.

 

Kontaktpersoner:

Jan Egil Melby, jan.egil.melby@7sterke.no

tlf 41 55 89 96

 

Morten Frantzbråten, morten.frantzbraten@nav.no

tlf 99 25 63 50

Stefan Ivansson, stefan.ivansson@concern.se

tlf +46 706 22 70 97