Mapei investerer 130 millioner i ny fabrikk

7sterkeAktuelt

Mapei fortsetter å vokse. Nå skal konsernet bygge ny fabrikk og nytt lager for 130 millioner kroner i Nord-Odal.

– Dette er svært gledelig for oss, sier Trond Hagerud, administrerende direktør i den nordiske delen av Mapei.

Etter sterk vekst i både de nordiske og baltiske markedene de siste årene, ønsker Mapei-konsernet å utvide. For 130 millioner kroner skal det bygges både en ny fabrikk og et nytt lager, integrert i det eksisterende anlegget på Sagstua.

I løpet av 2018 skal utbyggingen være ferdig. Samtidig forventer Mapei å ansette opp mot 40 nye medarbeidere de kommende årene.

– Jeg er svært stolt av våre medarbeidere. Dette har de lagt grunnlaget for. Med denne utbyggingen befester vi Sagstuas posisjon som hovedkontor og fabrikk for Mapei-konsernets virksomhet i Norden og Baltikum, sier Hagerud.

Utkonkurrerte Sverige
Utgangspunktet for etableringen var å bygge en ny fabrikk i Stockholm-regionen, men etter flere konsekvensutredninger fremsto Sagstua som det beste alternativet.

– Vårt mål om hele tiden å utvikle oss videre er en avgjørende faktor for disse utbyggingsplanene. Nå ser vi for oss en betydelig aktivitetsøkning for Mapeis ansatte og samarbeidspartnere, sier Jan Roger Broen, fabrikksjef ved Mapei.

Nylig kom Mapeis konsernledelse til Sagstua for å diskutere de ulike alternativene til utvidelse av bedriften. Da var det veldig positivt at de kunne reiste tilbake til Italia etter å ha bestemt seg for å bygge på Sagstua.

– Mapei på Sagstua er en svært effektiv fabrikk, har ansatte med høy kompetanse og en god bedriftskultur basert på Lean Manufacturing-filosofien. Når det gjelder logistikk kom Sagstua godt ut sammenlignet med store deler av Sverige. Å bygge en ny fabrikk på Sagstua vil også innebære betydelige storskalafordeler, forteller Hagerud.

Takker kommunen
I løpet av oktober kjøper Mapei arealer og bygninger fra kommunen og starter arbeidet med å bygge den nye fabrikken.

Det var egentlig ikke ledige tomteareal ved Mapeis anlegg på Sagstua, men Nord-Odal kommune kunne tilby gode arealer i tilknytning til det eksisterende anlegget.

– Vi er imponert og svært glad for at kommunen tok denne utfordringen på strak arm, sier Hagerud, som ser fram mot at den 7 800 kvadratmeter store fabrikken, som skal produsere pulverprodukter, blir klar.