Nisjebedriften TB Trykkluftteknikk: – Nesten all industri er avhengig av trykkluft

Jannicke7nyhetene

Tore Bjørnstad og Gøran Fossum har jobbet med trykkluft nesten hele livet. Nå selger de markedets beste produkter til næringslivet i Kongsvinger-regionen.

– Jeg hadde jobba med trykkluft i 10 år allerede da jeg startet opp for meg selv i 2004 med TB Trykkluftteknikk. Først som et enkeltmannsforetak, og senere AS i 2013. Gøran ble ansatt i 2014, og hadde jobba med trykkluft siden 2001.

Det forteller daglig leder og mannen bak initialene TB, Tore Bjørnstad. Med seg på laget har han Gøran Fossum, samt seks andre ansatte. Bedriften tilbyr salg, montering og servicetjenester innenfor trykkluft og rengjøringsmaskiner.

– Trykkluftteknologi er alt fra å fylle luft i dekk og pumpe opp fotballer, til store kompressorer som brukes på for eksempel sykehus og i industri. Det er et smalt fag, men et stort marked. Nesten all industri er avhengig av det, forteller Gøran Fossum, som jobber med salg og vedlikeholdsavtaler.

Les mer om TB Trykkluftteknikk her

Gøran demonstrerer en rengjøringsmaskin fra Kärcher.

Strømbesparelse

TB Trykkluftteknikk holder til rett utenfor Kongsvinger sentrum, og selger produkter fra de markedsledende merkene Kärcher og Atlas Copco.

– Det er markedets beste produkter, og de er de mest bærekraftige der ute. Det er et privilegium å fronte og selge disse produktene, forteller Gøran.

De fleste kundene befinner seg i Kongsvinger-regionen. Når TB Trykkluftteknikk får en ny kunde, starter de alltid med å gjøre en analyse av anlegget. Selv om innkjøp av nye premiumprodukter kan være kostbart, er det ofte lønnsomt over tid.

– Vi er opptatt av at det skal være en lav livssyklus-kostnad, enten det er en gulvvasker eller en kompressor. Vi setter opp et regnestykke for mange år frem i tid og ser på hva det skal koste hele livsløpet. Ofte er det store besparelser på strøm med nye produkter, sier Gøran.

Med dagens høye strømpriser er nye systemer og produkter gjerne tilbakebetalt i løpet av få år. Moderne kompressorer gjenbruker også overskuddsvarmen, og for større bedrifter kan det være mye penger å spare på å kjøpe nytt system.

– For de som velger de gode løsningene kan det være veldig gode besparelser, sier Gøran.

TB Trykkluftteknikk ligger rett utenfor Kongsvinger, og de fleste kundene er lokale.

Over 100 år med kompetanse

TB Trykkluftteknikk har hatt en jevn og kontrollert vekst siden oppstart. En trofast gjeng ansatte har mange års erfaring i bransjen, og for kunden er det en trygghet at det er de samme teknikerne som kommer igjen.

– Vi sitter med veldig mye kompetanse på trykkluft her. Vi har teknikere som har drevet med det i nærmere 20 år, Legger man sammen åra så er det over 100 år med kompetanse og erfaring her, sier Tore.

Som medlemsbedrift i industriklyngen 7sterke har de også mulighet til å utveksle erfaringer med andre bedrifter i regionen.

– Det er inspirerende med samlingene, og det er eksempler og historier fra lokale bedrifter og hvordan de har fått det til å gå. Det er fint å se hva som rører seg i distriktet, og man får et annet inntrykk over hvor mye som faktisk foregår i denne regionen. Det er mye som skjer, det er veldig mange arbeidsplasser knyttet til industrien i området, sier Gøran.

Mange av medlemsbedriftene er flinke til å bruke hverandre, og flere er kunder av TB Trykkluftteknikk. Det setter de pris på.

– 7sterke er ikke noe intern konkurranse, det handler om åpenhet. Og det er viktig at vi gjør en grundig jobb uansett, vi må vise kunden at det vi sier og gjør stemmer.

Les mer her