Roverud vant jevn Matteknekkern

7sterkeAktuelt

Matteknekkervinner

Roverud var en klar vinner og vant til slutt den niende utgaven av konkurransen Matteknekkern med to poeng. Bak fulgte fire andre skoler med lik poengsum.

– Vi har et veldig høyt gjennomsnitt i matematikk på skolen vår, og hadde et stort håp om å vinne før vi kom i dag, forteller Amalie Høgberget fra 10. trinn ved Roverud barne- og ungdomsskole. Hun og lagkameratene August Steinset Noer og Inge Brenden fikk hver sin iPad 64GB i premie som vinnere av Matteknekkern 2013.
– Det var moro å delta, og et passe spenn mellom lette og vanskelige oppgaver, skyter Inge inn. De får alle ros av Kari Mette Moen, som er lærer for vinnerlaget til daglig.
– Det var veldig mange som ville være med fra skolen vår, vi brukte tidligere oppgaver for plukke ut de tre beste til å representere oss, forteller hun.
Å ta høyere utdanning er målet for alle tre på vinnerlaget, som ønsker å satse på realfag videre. Roverud barne- og ungdomsskole har nå to seiere i Matteknekkern, det samme som tre andre lag.

Viktig rekruttering

Konkurransen ble arrangert hos Mapei 12. mars og alle de ti ungdomsskolene i Kongsvinger-regionen deltok. Nivået i konkurransen var høyt, og det skilte bare fem poeng mellom beste og dårligste lag.
– Konkurransen var beinhard, og fire lag lå på delt andreplass med 21 poeng av 25 mulige etter ordinær tid. Flere ekstraomganger måtte til og det gikk hardt for seg i sluttspurten for å fordele plassene to til fire, forteller Leder for Mapeiskolen Grethe Sagen.
Elevene på andre- og tredjeplass fikk hvert sitt gavekort på henholdsvis kr 1500 og kr 500 i premie, og til slutt var det Tråstad ungdomsskole som stakk av med andreplassen, mens Åsnes ungdomsskole sikret den siste pallplassen. Grue barne- og ungdomsskole og Holt ungdomsskole på Kongsvinger fulgte på de neste plassene.

Satser på realfag

Det er niende året på rad Mapei arrangerer Matteknekkern i samarbeid med Nord-Odal ungdomsskole.
– Vi ønsker at elevene skal se på hjernen som en muskel som kan trenes med matteoppgaver, slik biceps kan trenes med vekter, understreker Sagen.
Gode kunnskaper innen matematikk er viktig for mange studier etter ungdomskolen og videregående, og for å kunne kvalifisere seg til mange stillinger i næringslivet.
– Norge mangler 16.000 ingeniører, fordi for få av dagens unge velger høyere utdanning innen realfag. Det kan få store konsekvenser for næringslivet. Vi ønsker å bidra til å gjøre noe med dette, sier administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei AS.

Dette er de tre beste:
1. Roverud barne- og ungdomsskole, August Steinset Noer, Amalie Høgberget og Inge Brenden Seigerud, 23 av 25 poeng
2. Tråstad undomsskole, Andrea Helåsen Pettersen, Daniel Krogh og Erlend Andreas Knutsen, 21 av 25 poeng etter ordinære omganger
3. Åsnes ungdomsskole, Endre Sund, Rolf Einar Kordal og Pernille Tharaldsen, 21 av 25 poeng etter ordinære omganger

Ønsker du mer informasjon? Kontakt Leder for Mapeiskolen Grethe Sagen på mobil 90 91 20 43 eller e-post grethe.sagen@mapei.no.