Rv 2 – Takk, Siv T

7sterke7nyhetene, 7nyhetene mars 2009

Rv 2-utbyggingen fortsetter som sammenhengende prosjekt med ferdigstilling i 2016. Det lover Siv Tørudbakken, fylkesrådsleder i Hedmark og styreleder i bompengeselskapet RV2 Kongsvingervegen AS. Dette setter 7sterke stor pris på.

– Fortsett flaggingen. Faksimile Glåmdalen 18. mars
Faksimile Glåmdalen 18. mars

– Først var vi høyt oppe etter en gledelig lekkasje fra Norsk trafikkplan om rask utbygging, så fikk vi en kalddusj om uholdbare forsinkelser, før Siv Tørudbakken slo fast i Glåmdalen 18. mars at rv 2-utbyggingen vil fortsette som et sammenhengende prosjekt med oppstart i februar 2010 og ferdigstilling i 2016. Det er en gladmelding, sier styreleder Trond Hagerud i 7sterke.

Løsningen er mulig fordi bompengeselskapet sikrer finansieringen med låneopptak.

– Dette er en finansieringsording vi støtter fullt ut, selv om vi fortsatt mener at staten bør legge inn mer penger tidligere i prosessen for å begrense låneopptaket, sier Hagerud.

Her er den fremdriften som RV2 Kongsvingervegen AS nå sikrer:

Hos Statens vegvesen ligger alle planer klare til iverksetting. I februar 2010 kan de starte med ny Glommabru ved Svartfossen og veistrekningen Kongsvinger–Fulu. Brua og veien er klare til å tas i bruk til sommerferien 2012.

I mai 2010 starter de arbeidet på strekningen Fulu–Slomarka som vil være ferdig i september 2013.

Etter det fortsetter arbeidet på Slomarka–Nybakk med ferdigdato 2016.

Vegvesenet venter bare på pengene for å sette i gang. Lånefinansieringen gjennom bompengeselskapet er det som trengs for å få spaden i jorda.

Lener oss ikke tilbake

– 7sterke følger fortsatt rv 2-saken med argusøyne og vil arbeide i alle kanaler for at fremdriften holder. Vi vil heller ikke gi oss på kravet om ferdig vei i 2015. Med den finansieringen som Tørudbakken viser, er dette fullt realistisk, sier Hagerud.

Han understreker også viktigheten av at prosjektet fortsetter uten avbrudd helt til hele strekningen fra Kløfta til Kongsvinger er ferdig.

– NTP er knapp i sin omtale av Slomarka–Nybakk og knytter verken penger eller ferdigtid til denne strekningen. 7sterke er glad for at Tørudbakken ikke er bekymret for dette fordi samferdselsministeren har sagt at veiprosjekt som er i gang, skal fullføres. Dette kommer vi til å minne energisk om helt til vi ser gravemaskinene komme, sier Trond Hagerud.