Skal omsette for 30 millioner

7sterkeUncategorized

I 2011 tok tre gründere fra Eidskog over tradisjonsrike Feral og flyttet produksjonen til Magnor. Nå håper de statusen som vekstselskap hos 10nye vil bidra til å løfte bedriften tilbake til gamle høyder.

Feral ble etablert i 1954 og leverer unike produkter til skip, offshore, industri og vannkraftbransjen. De siste to årene har de holdt til på Magnor, og nylig ansatte de to personer, og doblet omsetningen på ett år. Nå sikter de høyere med hjelp fra 7sterkes vekstselskap 10nye.

– Vi har et klart mål om å omsette for 30 millioner kroner i løpet av fem år, sier daglig leder Lasse Liheim i Feral.

I 2011 var han en av tre eidskoginger som tok over Oslo-bedriften, da eieren ville legge inn årene.

Feral02– Feral har unike produkter ingen andre produserer her i landet. I tillegg videreselger vi en del produkter, og satser på å kunne ta på oss oppdrag i forbindelse med for eksempel hydraulikkanlegg, spesialbygg og kjølevannsløsninger.

Modernisering og markedsføring

Som vekstselskap får Feral tilgang til 10nyes kompetanse, nettverk og til en viss grad kapital. Dette er en ordning SIVA har prøvd ut flere steder i Norge, med stort hell.

– Vi har gode produkter, men trenger å modernisere både administrasjon, drift og ikke minst satse på markedsføring og salg. Tidligere har bestillinger kommet på e-post og blitt skrevet ut for videre håndtering. Nå må vi profesjonalisere driften, forklarer Liheim.

De har definert salg og marked, produksjon og produkter, samt administrasjon og styring som de tre viktigste områdene å jobbe med.

Viktig å komme i gang

Etter at Feral har vært målbedrift i Magnor Næringshage, overtar 10 Nye stafettpinnen. For 10nye er det viktig å bidra til vekst, tilflytting og dermed skape flere arbeidsplasser.

– Vi går inn for en periode på to pluss ett år, og er selvfølgelig avhengig av å oppnå resultater. Det har vist seg at vekstselskaper i inkubator-ordningen klarer seg bedre, og færre går konkurs, forklarer rådgiver Helge Messelt Sæthershagen i 10nye.

Det er gode nyheter for Feral, som tidligere har levert til kjente prosjekter som cruiseskipet Voyager of the Seas og oljeplattformen Gullfaks A.

– Potensialet er stort, og vi setter stor pris på å bli en del av et nettverk og få tilgang til den erfaringen og kompetansen10nye og 7sterke sitter på, understreker daglig leder Lasse Liheim i Feral.