Sterkere sammen: – Vi leverer det meste som kan settes en logo på

Jannicke7nyhetene

Vinger og Glåmdal Trykkeri ble opprettet i 2017, og leverer mer enn bare trykksaker. Men historien strekker seg mye lenger tilbake.

Vinger Trykkeri og Glåmdal Trykkeri var to bedrifter som lenge konkurrerte om de samme kundene. I 2009 flyttet begge under samme tak. Etter en del år fant de ut at det var mer lønnsomt å samarbeide enn å konkurrere, og i 2017 så Vinger og Glåmdal Trykkeri (VG Trykk) dagens lys.

VG Trykk leverer arbeidsklær og sko.

– Det viktigste med sammenslåinga var all kompetansen vi fikk. Vi tenkte at sammen blir vi sterkere, sier daglig leder i VG Trykk, Tommy Olsen.

Han startet som ekstrahjelp i Glåmdal Trykkeri, der faren hans jobbet, og ble trykkerlærling i 1997. I 2009 gikk han over til salg og ble daglig leder. Nå er han en av fem ansatte i VG Trykk. Med seg på salg har han en gammel ringrev i bransjen, Sigbjørn Haugen, som var med å starte opp Vinger Trykkeri i 1985.

– Jeg begynte i lære på Notodden i 1968, og kom hit i 1975. Da jobbet jeg som typograf i avisa i 10 år, før jeg var med og startet Vinger Trykkeri, sier han.

Les mer om Vinger og Glåmdal Trykkeri

Totalleverandør på profilering

Med flere tiår med erfaring har de ansatte i VG Trykk vært med på store omveltninger i bransjen. Det har gjort at de har måtte tenke nytt.

– Vi har gått fra å være en analog bransje til å bli veldig digitale. Det har også gjort at vi har fått flere ben å stå på, og den digitale verden gjør det også enklere og mer tilgjengelig for flere, sier Tommy.

Med et synkende opplag av typiske trykksaker som magasiner og brosjyrer på papir, har VG Trykk sett mot andre typer produkter. Nå leverer de alt fra giveaways og bilprofilering til arbeidsklær.

– Vi leverer det meste som kan settes en logo på. Alt fra messedekor og skilt av alle slag, til frosting på kontorer. I 2009 startet vi med profilering av biler. Vi både produserer og monterer det her på huset, og det er et voksende marked, sier Tommy.

De har også gode samarbeidspartnere på arbeidsklær, og leverer alt fra vernesko til capser og t-skjorter.

– Med alt fra trykksaker til bilprofilering og arbeidsklær er vi en totalleverandør på profilering, sier Tommy.

Alt fra storformat-printing til bildekor produserer hos VG Trykk på SIVA i Kongsvinger.

Kan litt av alt

VG Trykk har kunder i hele Kongsvingerregionen, og de er opptatt av idrett og kultur i lokalmiljøet.

– Vi er med og bidrar der vi kan, og er involvert i både bredde- og eliteidrett. Med storformatet vårt er vi en naturlig stadionleverandør, sier Tommy.

Med bare fem ansatte er VG Trykk et firma som er avhengig av at alle tar i et tak når det trengs.

Alle de ansatte hjelper til når det trengs. Her bruker Sigbjørn en tradisjonell Heidelberg-maskin fra 1954.

– Alle har en hovedoppgave, men alle jobber likevel litt med alt. Hvis det er noe som haster så snur vi oss rundt og hjelper hverandre. Det er viktig når vi er en så liten bedrift, vi er avhengige av hverandre, sier Tommy.

Både han og Sigbjørn har gått fra å jobbe praktisk med trykk til å sitte mer foran en dataskjerm.

– Det er veldig deilig å gjøre litt praktisk arbeid, og å jobbe litt i produksjonen. Vi synes det er ålreit for vi vet hva det handler om. Og vi har et bra miljø her, sier Sigbjørn.

Les mer om Vinger og Glåmdal Trykkeri