Sørfylket med i Trainee Innlandet

7sterke7nyhetene, 7nyhetene november 2008

Kongsvinger Kunnskapspark blir forlenget arm for Trainee Innlandet som nå har innlemmet sørfylket i den populære ordningen.

Trainee Innlandet (tidligere Vikinglauget Trainee) tilbyr Kongsvinger Kunnskapspark plass som medlem og sørfylkekontakt. Tilbudet kommer etter at kunnskapsparken i lengre tid har arbeidet for å skape en traineeordning i Sør-Hedmark i samarbeid med 7sterke, Høgskolestiftelsen og Kongsvinger kommune.

Trainee Innlandet ble etablert i 1999 som et samarbeidsprosjekt mellom medlemsbedrifter i Vikinglauget. Siden starten har dette næringslivsnettverket hatt over 60 traineer fordelt på ni årskull. Opprinelig jobbet de i Hamar-regionen, men har nå utvidet ordningen til å omfatte hele Innlandet.

Kongsvinger Kunnskapspark har hatt en tett dialog med regionens næringsliv og offentlige virksomheter om ordningen. 7sterke-medlemmene Rescon-Mapei, TI Automotive, Maarud, NorDan, Forestia og Luxo har sammen med Glåma Bygg, Statistisk sentralbyrå, Kongsvinger kommune og Grue kommune signalisert at de ønsker en bindende avtale med kunnskapsparken om å ta inn traineer. Flere andre virksomheter har også vist interesse, og målet er å tilby traineeplassene fra høsten 2009.

Det vil bli avholdt et informasjonsmøte om Trainee Innlandet på Maarud fredag 14. november. Kontakt gjerne Rolf Johan Sørli for mer informasjon, tlf 99 52 85 87. Se også www.traineeinnlandet.no