Traineene på plass

7sterke7nyhetene, 7nyhetene mai 2009

Kongsvingerregionen har fått sine første traineer. I august starter Rita Braziunaite og Vebjørn Løfoll på hver sine toårige løp på henholdsvis SSB og Rescon Mapei. Kongsvinger Kunnskapspark kom med i Trainee Innlandet fra nyttår. 7sterke har vært pådriver for prosessen.

På rekordtid har Kongsvinger Kunnskapspark og 7sterke fått i stand to traineeløp og bygd en effektiv kanal for å sluse kompetanse inn til bedriftene i regionen.

– Dette har vært en svært god prosess med løsningsorientert og fleksibelt samarbeid internt i regionen og også mellom vår region og hele Innlandet, sier Rolf Johan Sørli, som er prosjektleder for Kongsvinger Kunnskapspark Traineeforum.

Kongsvingerregionen er blitt en del av Trainee Innlandet, som fikk 108 søkere til årets plasser. 24 ble innkalt til samling med intervjuer og gruppeoppgaver. 8 av dem fikk tilbud om traineestillinger på 24 måneder fordelt på tre virksomheter.

– Vi fikk de to vi ønsket oss, og de sa ja takk med det samme fordi de så på våre traineeløp som spennende og utviklende, sier Sørli.

Med mastergrad

Det er to skarpskodde kandidater som har kapret Kongsvingerregionens to første traineestillinger.

Litauiske Rita Braziunaite (28) har to mastergrader, én i International Management fra Universitetet i Vilnius, og én i Marketing fra BI Oslo. I tillegg til norsk snakker hun russisk, engelsk og fransk. Braziunaite begynner på SSB i august, fortsetter på Rescon Mapei og avslutter løpet i Kongsvinger kommune.

Vebjørn Løfoll (26) kommer fra Sunnmøre og er siviløkonom fra Norges handelshøgskole i Bergen. Han skal være hos Rescon Mapei, Glåmabygg og Nordan.

Nye 2-årsløp starter hvert år, og det er ingen begrensninger på antallet. Utfordringen er å gjøre dem så attraktive at det melder seg kandidater. Allerede neste år blir ordningen utvidet til tre traineer.