– Vi legger til rette for at man kan gjøre opp for seg

Jannicke7nyhetene

Inkassoselskapet Kreditorforeningen Kongsvinger sørger for at små og store bedrifter får tilbake pengene sine. – Det er viktig å finne gode løsninger.

Med en historie som strekker seg helt tilbake til 1898 er Kreditorforeningen en av landets eldste aktører innenfor inkasso. De har fem avdelinger spredt rundt i landet, og på Kongsvinger hjelper de bedrifter nærområdet å få tilbake penger som skyldes.

– Nordmenn har 115 milliarder i inkassogjeld. Det er jo en samfunnsutfordring på flere måter, og vi legger til rette for at folk kan gjøre opp for seg, sier Christer Mykkestue, som er direktør for salg og marked i Kreditorforeningen.

Med økende renter, høye strømkostnader og varer som kjøpes på kreditt har antallet inkassosaker økt betraktelig de siste årene.

– Når man har kjøpt en vare eller tjeneste og ikke gjort opp for seg, så kan vi ta over for bedriften som har noe utestående og kreve inn pengene for dem.

Christer Mykkestue i Kreditorforeningen

For alle bedrifter

For bedrifter kan det gå på likviditeten løs om det er mye penger som ikke har kommet inn. I ytterste konsekvens kan det føre til konkurs. For Kreditorforeningen er det viktig å finne gode løsninger for både bedriften og skyldneren.

– Vår oppgave er å sørge for at bedriften får inn de pengene som er utestående. Vi hjelper bedrifter, men vi ønsker også å legge til rette for de som skylder penger, slik at alle skal være fornøyde til slutt. Bedriftene ønsker jo også å bevare kundeforholdet selv om det kanskje har gått litt skeis en gang, sier Christer.

Kreditorforeningen har både private og offentlige bedrifter i alle størrelser som kunder. Alt fra store selskaper til enkeltmannsforetak kan benytte seg tjenestene, og ingen er for små til å få hjelp med inkasso.

– Dette er et fagområde, og vi er spesialister på det. Man kan gjøre det selv, men om det går til rettslige skritt blir det mer komplisert og da er det en fordel at vi kan hele prosessen.

Det er i utgangspunktet ingen kostnader knyttet til å være kunde hos Kreditorforeningen. Som kunde blir bedriften medlem, og selskapet er eid av medlemmene.

– Det blir som med en sparebank, vi har ikke kommersielle eierstrukturer i ryggen som krever utbytte. Vi må drive lønnsomt, men ikke så kommersielt.

Unikt

Inkassobransjen er sterkt regulert i Norge, og det kommer stadig nye regler og formkrav de må forholde seg til. Det er 14 ansatte som jobber i Kreditorforeningen Kongsvinger, og samtlige saksbehandlere har sin egen bevilling for å jobbe med inkassosaker.

– Det er ganske unikt hos oss. Det er ikke et krav i inkassoselskaper at alle har sin egen bevilling, men vi velger å gjøre det slik fordi vår tilnærming er å kombinere fagkunnskap med kompetanse. De ansatte går gjennom formkravene til bransjeforeningen, med kursing og en avsluttende prøve, sier Christer.

Kreditorforeningen Kongsvinger er opptatt av kompetanseheving, og er medlem i industriklyngen 7sterke.

– Vi ønsker jo å være i kontakt med og samarbeide med næringslivet i Kongsvinger og omegn, og det er en fin måte å gjøre det på gjennom 7sterke.

Nettverket har flere arrangementer der man kan bli kjent med andre bedrifter.

– Det er fint for de ansatte å kunne fylle på med litt faglig motivasjon og inspirasjon. Og kanskje kan vi også bidra tilbake, sier Christer.

Les mer kom Kreditorforeningen her