God industridesign er lønnsomt

7sterke7nyhetene, 7nyhetene desember 2007

– Industridesign utfordrer oss og gjør oss mer attraktive, sier markedssjef Erik Rekdal i Eskoleia stål. 1. januar lanserer de sin nye serie garderobeskap «Front» Forgjengeren «MEA» fikk merket «God design» fra Norsk Designråd.

«Front», en åpen og enkel garderobeløsning med låsbart skap
Prisen fra Norsk Designråd har åpnet flere dører for Eskoleia stål.

– Den har ført til at arkitekter legger merke til oss, og det er de som beskriver produkter til nybygg. I tillegg har vi fått positive reaksjoner fra markedet og ikke minst henvendelser fra andre designere som ser at vi tør å tenkte og handle annerledes, forteller Rekdal.

Nå følger Eskoleia opp suksessen «MEA» med «Front», en åpen og enkel garderobeløsning med låsbart skap.

– Mange drar med seg lommebok, laptop og mobil inn i kino- og teatersaler fordi garderoben er ulåst. «Front» har en låsbar seksjon, slik at du trygt kan legge fra deg alt du vil. Den har også bruksområder i for eksempel restaurantbransjen.

Eskoleia ser at fokus på god industridesign er lønnsomt og har planer om flere samarbeid etter at «Front» er lansert 1. januar 2008.

– Vi jobber nå med et nytt, spennende prosjekt sammen med designlinja på kunsthøyskolen i Bergen, forteller Rekdal.

Industridesign handler om å lage funksjonell design for profesjonelle produkter. Det var Ida Marie Huse Gulbrandsen og Emeli Teresa Bergerud, nå Gulberg Design, som satte i gang prosessen hos Eskoleia stål i 2004.

– De kom til oss med en eksamensoppgave i industridesign fra Høyskolen i Akershus. Jeg kommer fra møbelindustrien og er vant til å jobbe med designere. Sammen fant vi frem til «MEA», som fikk merket «God design» fra Norsk Designråd, forteller markedssjef Erik Rekdal hos Eskoleia stål.