Matteknekkern for sjette gang

7sterke7nyhetene, 7nyhetene mars 2010

Matteknekkern – mattekonkurranse for 10.-klassinger – er et tiltak for å øke interessen for realfag. Onsdag 17. mars arrangeres den for sjette gang.

matteknekkern.png

Det er Rescon Mapei, Nord-Odal ungdomsskole og SINTEF som arrangerer den Matteknekkern onsdag 17. mars. De gjør det for at flere skal bli interessert i realfag. Nå er det for få som velger naturfag og matematikk når de skal studere. Konsekvensen er at næringslivet vil få problemer med å rekruttere personer med den kompetansen de trenger.

Tøft å være god i matte

Liten interesse for realfag og urovekkende lavt nivå blant elevene bekymrer mange i næringslivet. Det er derfor Rescon Mapei, Nord-Odal ungdomsskole og SINTEF går sammen om å sette fokus på matematikk i skolen og gjøre et tiltak for å snu utviklingen gjennom å arrangere en matematikk-konkurranse.

– Det skal være tøft å være flink i matte, sier arrangørene.

Alle med

Matteknekkern er populær. Alle de 10 ungdomsskolene i Kongsvingerregionen – Nord-Odal, Sør-Odal, Holt, Tråstad, Roverud, Austmarka, Eidskog, Grue, Åsnes og Våler – har deltatt i alle konkurransene. Skolene stiller hvert sitt lag med tre 10.-klassinger.

Premiene er attraktive. Hver elev på vinnerlaget får et gavekort på 5.000 kroner. På sølvlaget er premien 3×1.000 kroner og for tredje 3×500.