SINTEF med på Matteknekkern

7sterke7nyhetene, 7nyhetene desember 2007

7sterke-medlem Rescon Mapei og Nord-Odal Ungdomsskole har fått med SINTEF på laget når de arrangerer den fjerde Matteknekkern for 10. klassinger i Kongsvingerregionen. Påmeldingsfristen er 18. januar.

For få av dagens unge velger høyere utdanning i realfag. Det vil gi næringslivet problemer med å rekruttere ønsket kompetanse. Matteknekkern i regi av Rescon Mapei, Nord-Odal Ungdomsskole og SINTEF skal inspirere ungdommen til å tenke i mer realistiske baner.

– Målet med Matteknekkern er å vise at det er tøft å være flink i matte. For oss som industribedrift er kvaliteten på matematikk og andre realfag avgjørende for at vi skal få dyktige folk, sier administrerende direktør Trond Hagerud i Rescon Mapei.

Han er ekstra fornøyd med at SINTEF – Skandinavias største uavhengige forskningsorganisasjon – ser verdien og har gått inn som medarrangør.

Alle ungdomsskolene i Kongsvingerregionen kan stille lag i konkurransen, som går av stabelen hos Rescon Mapei 7. februar 2008. Oppgavene er varierte og utfordrer alle sider ved matematikkfaget, både de praktiske, kreative og logiske.

Matteknekkern har fristende premier.

– Hver av de tre deltakerne på vinnerlaget får en bærbar PC. I tillegg får alle deltakerne diplom og T-skjorte. Det er opp til hver enkelt skole å sette sammen lagene, men vi oppfordrer til lokale konkurranser på hver skole og stiller som krav at begge kjønn skal være representert, sier Hagerud.

I fjor stakk Roverud barne- og ungdomsskole av med seieren. Laget bestod av Joachim Bredesen, Julie Lunder og Martin Høgberget.

Påmeldingsfristen er 18. januar.