7sterke: Rv 2 kan fremskyndes med tre år

7sterke7nyhetene, 7nyhetene november 2007

Med dagens utbyggingstakt vil ikke rv 2 stå ferdig før i 2017 eller 2018. Så lenge kan vi ikke å vente, mener 7sterke, som inviterer kommunene og fylket til Visjon 2014.

Rv 2 kan framskyndes med tre år uten at veien koster mer. Nå har 7sterke invitert kommunene og fylket til å være med på denne visjonen.

– Det får vi til dersom de to siste etappene, fra Slobrua og fra Nybakk, blir bygd samtidig. Slik parallell utbygging fra to kanter er vanlig på mange veianlegg, sier styreleder Trond Hagerud i 7sterke.

7sterke la fram invitasjonen på et felles rv 2-møte med Vegforum Innlandet til rv 2-møte hos Rescon Mapei i Nord-Odal tidlig i høst med representanter fra NHO, Statens Vegvesen, NAF og Opplysningsrådet for veitrafikken.

– Kongsvinger har gitt positive signaler om at de vil være med på Visjon 2014. Nå venter vi på de andre kommunene og på fylket. Vi kommer til å følge dem opp med det første, sier Hagerud.

3.500 industriarbeidsplasser er berørt av utbyggingstakten for rv 2. Det er en svært god grunn til å bygge den så fort som mulig, mener 7sterke.