Internasjonal anerkjennelse for Solør Bioenergi

7sterke7nyhetene, 7nyhetene november 2009

Da Solør Gjenvinning A/S vant Gaselleprisen i Hedmark for annet år på rad, var det både en anerkjennelse for stor og lønnsom vekst, men også kronen på et travelt år for Solør Bioenergi Gruppen. Nå blir anlegget på Kirkenær modell for andre verden over.

– Vi har startet opp en energisentral på Rena, som leverer cirka 20 Gwh varme i året til Rena Leir. I tillegg har vi bygget ut energisentralen i Brumunddal slik at vi kan levere varme på Eidsiva sitt fjernvarmenett, samt  prosessdamp til næringsmiddelindustrien, forteller Hans Marcus Moss i Solør Bioenergi.

De eier åtte ulike datterselskaper, inkludert Solør Gjenvinning som for annet år på rad ble  vinner i Hedmark under kåringen av «Årets Gaselle-bedrift» i regi av Dagens Næringsliv. Miljøbedriften økte omsetningen med 40 prosent til imponerende 24,4 millioner kroner og har fått internasjonal oppmerksomhet.

– Solør Gjenvinning har spesialisert seg på å resirkulere gammelt impregnert trevirke. Ved anlegget på Kirkenær blir dette til brensel hvor energien gjenvinnes til elektrisitet og termisk varme. Dette anlegget skal være modell for bioenergibransjen under denne internasjonale miljøkonferansen i København.

Et travelt år har lagt grunnlag for økt vekst også i 2010.

– Vi har styrket administrasjonen, tatt i bruk et nytt administrasjonsbygg og har planer om videre ekspansjon med flere anlegg for fjernvarme. I tillegg øker vi kapasiteten ved brikettproduksjonen på Kirkenær, forklarer Hans Marcus Moss.

Du kan lese mer om Solør Bioenergi Gruppen på  www.solorbioenergi.no.

Solør Bioenergi – Fra farlig avfall til ren energi