Trives som trainee

7sterke7nyhetene, 7nyhetene november 2009

Rita Braziunaite fra Litauen er av to utvalgte som gjennomgår et toårig traineeløp i regi av Trainee Innlandet. Kongsvinger kunnskapspark og 7sterke har vært en pådriver for å få plasser i Kongsvingerregionen, og allerede neste år utvides ordningen med en plass lokalt.

Rita Braziunaite

– Du får et godt grunnlag for å velge en videre karriere gjennom et slikt traineeløp, der du jobber i flere bedrifter over en toårsperiode. Jeg kan absolutt anbefale dette til andre studenter, forteller Rita Braziunaite.

Hun kom fra Litauen som utvekslingsstudent i forbindelse med sin grad i international management, og likte seg så godt at hun kom tilbake og tok en mastergrad i Strategic Marketing Management ved BI. Der møtte Braziunaite representanter for Trainee Innlandet og ble en av 108 søkere til elleve traineeplasser. To av disse er i Kongsvingerregionen, etter initiativ fra Kongsvinger kunnskapspark og 7sterke.

– Jeg begynte ved Statistisk Sentralbyrå 1. september og har blitt svært godt mottatt. Det tok ikke lang tid før jeg var i gang med internopplæring og ble involvert i ulike prosjekter, forteller hun.

Braziunaite snakker litauisk, russisk og engelsk, og vil i løpet av de to årene Traineeprogrammet varer garantert snakke norsk flytende også. I løpet av perioden gjennomgår hun dessuten et profesjonelt kompetanseprogram, som blant annet inkluderer 20 kursdager.

– Jeg har allerede deltatt på flere samlinger i regi av Trainee Innlandet. Der treffer jeg andre i samme situasjon som meg og kan bygge et nyttig nettverk for framtiden, forteller hun.

Til våren flytter Braziunaite til Rescon Mapei, før hun skal være de siste åtte månedene hos Kongsvinger kommune. Hun trives allerede godt i regionen.

– Noen synes kanskje Kongsvinger blir lite, men jeg mener tilbudet her er bra. Jeg er glad for å kunne jobbe med marketing, og håper jeg kan fortsette med det også etter traineeløpet er ferdig, sier Rita Braziunaite.

Fra neste år vil Kongsvingerregionen ha tre traineeplasser. Kontakt Kongsvinger kunnskapspark for mer informasjon om ordningen, eller les på www.traineeinnlandet.no.