25 kvinner autorisert og klare for innsats i 7sterke-medlemsbedriftenes styrer!

Jannicke7nyhetene

8.mars lanserte vi vårt bidrag til regionens kvinner og styrerom med et sertifiseringskurs i styrearbeid rettet mot nettopp kvinner. Bakgrunnen var de nye kravene om 40 prosent kjønnsrepresentasjon i stadig flere styrer, og for bedrifter med mer enn 100 millioner i samlede drifts- og finansinntekter gjelder dette kravet allerede fra i år. 

Frem mot 2028 vil kravet gjelde for ca. 20 000 norske selskaper, men det er ingen grunn til å vente til da med å gjøre noe med kjønnsbalansen!

Krav til kjønnsbalanse i norske styrer

Styrekurset vårt ble gjennomført 18.-19. april, takket være kursholder Ole Sverre Spigseth, og med Odal SparebankGrue Sparebank og SpareBank 1 Østlandet som sponsorer. I tillegg har 7sterke selv bidratt økonomisk for å sørge for at kvinnene entrer styrerommet med god kompetanse! 

25 sterke kvinner fra Kongsvingerregionen har gjennomført og bestått sertifiseringen, og er nå klare for innsats i medlemsbedriftenes styrer!

Til våre medlemsbedrifter som søker etter mangfold og kompetanse i sine styrer, oppfordrer vi til å kontakte oss! Kursdeltakerne representerer et bredt utvalg kompetanseområder, og har både ferdighetene og ekspertisen som trengs for styrearbeid. 
 
Valgkomiteer som er på jakt etter gode kandidater kan kontakte klyngeleder i 7sterke, Helga B. Helland (helga.helland@klosser.no) for å finne riktig kandidat til riktig styre!
 
Hvis du kunne tenke deg å være med på ev. fremtidige kurs, kan du melde din interesse i skjemaet under her. Vi vil da informere deg om fremtidige muligheter for sertifisering.
 
Vi er stolte av å bidra til styrket kompetanse i styrerommene og et mer inkluderende næringsliv!