De store springer ut av de små

7sterkeAktuelt

For å skape de store industrilokomotivene trenger du en underskog av mindre industribedrifter. Det forutsetter gjerne folk som tør å starte noe nytt. Det er et av temaene forfatter og redaktør Magne Lerø snakker om på 7sterke Industriforum 23. oktober.

– Det kommer mye godt ut av å gå på trynet. Skal vi få til mer innovasjon her i landet, må vi ikke være så fordømt redd for å gjøre feil. Det er ganske vanlig at den politiske viljen til å legge til rette for innovasjon er større enn evnen, sier Magne Lerø.

Han er forfatter, foredragsholder, redaktør og eier av Ukeavisen Ledelse og skriver blant annet Dagens Perspektiv og Vårt Land. Den 23. oktober kommer han til Kongsvinger og 7sterke Industriforum for å snakke om Norges politiske vilje og evne til omstilling og innovasjon, og viktigheten av å dyrke fram mindre industribedrifter for å bygge de store.

– Det er en lykke for et land å ha noen få store industrilokomotiver, men en underskog av mindre industribedrifter er gjerne en forutsetning for at noen store kan vokse fram. Vi trenger mennesker som er hekta på å starte opp noe nytt og må bevisst bygge ned etableringshindre og heller stramme inn dersom utviklingen gir grunn til bekymring, understreker Lerø.

Spennende lokale historier
7sterke Industriforum byr også på møte med en rekke lokale industriledere og gründere. Det inkluderer Bjørn Rotheim, som startet en lokal sveisebedrift som utviklet seg til å bli en av Nordens største selskaper innen stål og betong. I tillegg kommer Steinar Faanes fra Feral Engineering på Magnor, Stein Larsen fra Norexeco i Kongsvinger, Monica Hagen fra Maarud, Peter Didriksson fra Blowtech og ny daglig leder i GIVAS Hanne Rolsdorph.

Mer enn 100 personer har allerede meldt seg på 7sterke Industriforum fredag 23. oktober, men det er plass til flere. Meld deg på med en e-post til post@mapei.no.
Industriforum koster kr 500 kroner per deltaker inkludert lunsj, mens Industripuben koster kr 300.

Du finner komplett program her.