Fikk hjelp til å levere storordre

7sterkeUncategorized

Da inkubatorbedriften Feral AS skulle lage en servosylinder på 2,3 tonn til Svorka kraftverk var de redd for å ta seg vann over hodet. Gjennom 10nye fikk de eksperthjelp fra SINTEF Raufoss Manufacturing og prosjektet Økt innovasjonskraft i Glåmdalsregionen.

– Vi har laget mye rart selv opp gjennom årene, men skalaen på dette prosjektet gjorte av vi valgte å ta kontakt med 10nye for å høre om de kunne skaffe oss hjelp fra ekspertmiljøet til SINTEF Raufoss Manufacturing, forteller daglig leder Lasse Liheim i Feral AS på Magnor.

Strengt tatt trodde han ikke det var mulig å få hjelp så raskt, men Helge Messelt Sæthershagen og Morten Herud i 10nye snudde seg raskt. De satte Liheim i kontakt med riktige personer gjennom prosjektet Økt innovasjonskraft i Glåmdalsregionen (ØIG).

– Vi har laget en servosylinder påmontert en sikkerhetsventil som skal ta opp slaget som kommer fra vannmassene hvis kraftstasjonen må nødstoppes. Sylinderen har trykk flere steder, og totalt veier den cirka 2,3 tonn. Da er det viktig at bolter og vegger er kraftige nok, uten at de blir for kraftige slik at de tilfører unødvendig vekt. SINTEF bidro med simulerte stresstester som sparte oss for viktig tid under produksjonen.

Svorka kraftverk ligger i Surnadal kommune, nederst i Bøverdalen. Det var firmaet med ansvar for oppgradering av kraftverket som kontaktet Feral.

– En kombinasjon av pris og leveringsdyktighet gjorde at vi fikk oppdraget. Vi fikk utført overflatebehandlingen ved hjelp av lokal ekspertise, og sylinderen ble sendt fra oss i slutten av oktober. Samarbeidet med 10nye har fungert bra, og bidro sterkt til at vi klarte å løse denne utfordringen så raskt, sier Liheim.