Jobber for flere fagbrev

7sterkeAktuelt

For at flere ungdommer skal ta sårt etterlengtede fagbrev har 7sterke, Mapei AS og Opplæringskontoret for industribedrifter Østlandet presentert seg for foreldre til elever som studerer Teknisk Industriell Produksjon ved Sentrum VGS.

– Elevene ved studieretning for Teknisk Industriell Produksjon er viktige for industrien. 7sterke ønsker at flere av disse tar fagbrev innen fagområdene industrien har behov for, forteller Erik W. Thomassen, leder av 7sterkes HR-nettverk.

Styringsgruppe for de næringsrettede utviklingsmidlene i Sør-Hedmark (SNUS) har tidligere vedtatt å støtte lærlinger innen elektrikerfaget, industrimekanikerfaget, produksjonsteknikkfaget, kjemiprosessfaget, kontorfaget, automatiseringsfaget, CNC-maskineringsfaget, glasshåndverkerfaget, laboratoriefaget, samt medier- og kommunikasjon.

Les også: Industrien investerer 1,5 millioner i nye lærlingeplasser

Under foreldremøtene presenterte Frode Ek Skarnes og Jannicke Stenberg Mykkestue fra Mapei AS lærlingeordningen hos industribedriften i Nord-Odal, og de nye lærlingeplassene de tilbyr innen industrimekanikk, kontor- og administrasjon, logistikk, laboratoriefaget og produksjonsteknikk. Tone Skulstad fra Opplæringskontoret for industribedrifter Østlandet informerte om opplæringskontorets rolle.

– Vi har fortalt hva 7sterke og våre medlemsbedrifter gjør for å stryke industrien i regionen. Vi kom i dialog med både foreldrene og lærerne, og basert på tilbakemeldingene vi har fått så langt vil vi forsøke å få til flere møter, der også elevene er til stede, sier Thomassen.

Faglærer Tom Langbråten ved Sentrum videregående skole har utarbeidet et spørreskjema som sendes ut til industribedriftene i Kongsvinger-regionen, slik at skolen kan tilrettelegge bedre for industriens behov i sin undervisning. Å ta inn lærlinger er lønnsomt og viktig, både for ungdommene og industrien. 7sterke oppfordrer derfor medlemsbedriftene til å være aktive og gi tilbakemeldinger. Har du spørsmål eller innspill kan du også kontakte Erik W. Thomassen på e-post erikw@tretorget.no

Mapei lærling