Åpner lærevinduet

7sterke7nyhetene, 7nyhetene juni 2008

7sterke-bedriften NorDan slår vinduet opp på vidt gap for elever fra VG 2 byggteknikk ved Skarnes videregående skole.

Hver fredag har elever fra VG 2 byggteknikk arbeidet på det nye flerbrukshuset på Liermoen i Kongsvinger der NorDan har levert vinduene. Som avslutning fikk de et dagsseminar om vindusteknologi med NorDan-ekspert Anders Bjørklund.

– Disse elevene skal ut i læra nå. Da er det nyttig å se på hvilke krav som kommer, hvordan vinduer best kan monteres og ikke minst hva vi kan vente av ny teknologi, sier byggfaglærer Kai Adsen ved Skarnes Videregående skole.

For NorDan er det viktig at næringsliv og utdanningsinstitusjoner samarbeider. Da blir elevene bedre forberedt når de går fra skolen til arbeidslivet. Derfor la også Bjørklund vekt på å gi elevene en grundig innføring i praktiske sider ved å jobbe på en byggeplass, som service, reklamasjon og håndtering.

– Dette er nyttig for begge parter, og forbereder elevene på hva som møter dem i arbeidslivet. For oss har dette vært svært vellykket, sier byggfaglærer Kai Adsen.

nordan-seminar.jpg
NorDan legger vekt på samarbeid mellom næringsliv og skole, for det gir elever som er bedre forberedt til arbeidslivet. Fv Arne I. Melby, NorDan, tømrerlærer Kai Adsen, Skarnes videregående, elev Henrik Aulie, Anders Bjørklund, NorDan, og elevene Aleksander Søgnen og Knut-Halvor Strand.

Fakta om NorDan

NorDan konsernet er en av Skandinavias ledende vindus- og dørprodusenter med ca. 1450 medarbeidere og en konsernomsetning på 1,6 milliarder kroner. Selskapet ble grunnlagt i 1926. Hovedkontoret ligger på Moi i Rogaland. I tillegg har NorDan fabrikker på Otta, Egersund, Arneberg (Norge), Värnamo og Tanumshede i Sverige, og Wolsztyn i Polen.
Mer informasjon om NorDan på www.nordan.no.