Ny teknologi sikrer industriproduksjon på Magnor

7sterkeAktuelt

Gulvprodusenten BerryAlloc flytter produksjonen av profillister til sine våtromspaneler og laminatgulv fra Kina til Sapa på Magnor. Kontrakten har en verdi på 80 millioner kroner. 7sterke og Sintef Raufoss Manufacturing har bidratt med kompetanse i prosessen.

– Bedrifter som møter internasjonale konkurranse må være verdensmestere også på produksjon og logistikk. Det er utrolig spennende å vise at vi i et høykostland kan være konkurransedyktige ved hjelp av automatisering og høy produktivitet, sier Henrik Futtrup, direktør for Sapa Profiler på Magnor.

I løpet av mars starter leveransene av aluminiumsprofiler til BerryAllocs høytrykkslaminatgulv. Dette er gulv beregnet for bruk på steder med stor slitasje samtidig som det er estetiske krav, for eksempel hoteller, restauranter, butikker, kontorer og flyplassterminaler.

– Valget av Sapa som leverandør og produsent av aluminiumsdeler til våre gulv og vegger er tatt på bakgrunn av konkurransedyktig på pris. Jeg synes det er spennende at smart bruk av teknologi og automatisering kan gjøre det både lønnsomt og hensiktsmessig å flytte produksjonen nærmere våre kunder og forretningsvirksomhet. Vi ser også at det er en stor fordel at vi sitter geografisk tett på våre leverandører, forklarer John Vonli i BerryAlloc Norge.

7sterke og Sintef Raufoss Manufacturing (SRM) har vært med gjennom prosjektet Økt innovasjonskraft i Glåmdal. Det kreves et bredt faglig samarbeid fra alle involverte parter for å lykkes med et slikt prosjekt. SRM har bidratt med uvurderlig kompetanse på blant annet industrialisering og prosjektledelse.

– De nye aluminiumslåsene er utviklet her hos oss. De nye maskinene både hos Alloc og Sapa er utviklet og bygget av Tronrud på Hønefoss. Dette er et godt eksempel på moderne norsk industrisamarbeid, understreker Vonli.

Les mer på hjemmesidene til Sapa Profiler