Vil bli best på energieffektivisering

7sterke7nyhetene, 7nyhetene mars 2010

7sterke har utfordret Nettverksoperatørene i Kongsvingerregionen til å komme med forslag til et skikkelig regionalt løft på energieffektivisering i industrien.

– Denne utfordringen tar vi gjerne i mot, sier Ola Rostad på Tretorget. Sammen med kunnskapsparken, næringshagene og Høgskolestiftelsen utgjør de paraplyen Nettverksoperatørene. Rostad er også regional koordinator for Interregprosjektet FEM i Kongsvingerregionen.

– I arbeidet med å bidra til at industrien blir mer konkurransedyktig er det naturlig at vi også ser på energibruken, sier leder for 7sterke Trond Hagerud.

Mange av medlemsbedriftene i 7sterke er allerede godt i gang med energieffektivisering, og flere har fått tilskudd fra ENOVA til å gjennomføre tiltak. Flere melder at det fortsatt er et stort potensial innenfor dette området.

– Her er vi på sporet etter en vinn-vinn-sak der god miljøstrategi og bedre lønnsomhet går hånd i hånd, sier Hagerud.

Utnytter Interregprosjekt

7sterke ser Interregprosjektet FEM (Fornybar energi, Energieffektivisering og Miljø) som et interessant verktøy for å realisere ambisjonen om å bli best på energieffektivisering.

Det mener Ola Rostad er en god idé.

– Gjennom FEM har vi kontakt med mange spennende kompetansemiljø som kan bidra til å realisere en slik ambisjon. Vi kommer tilbake til hvordan medlemmene i 7sterke kan bli en del av dette Interregprosjektet, sier Rostad.