Lavere sykefravær og høyere kompetanse

7sterke7nyhetene, 7nyhetene mars 2010

Lavere sykefravær og kompetanseplanlegging er tema når HR-nettverket møtes til årets andre møte 27. april.

En bedrift som har jobbet forebyggende med sykefravær, bl.a. gjennom aktiv dialog med arbeidstakerne, forteller hvordan dette har gitt gode resultater. Så kommer NAV med informasjon om den nye IA-avtalen (intensjonsavtalen) og opplegg for tettere oppfølging av sykemeldte.

Plan for kompetanse

På møtet 27. april forteller også Statistisk Sentralbyrå og Rescon Mapei hvordan de jobber med kompetanseplanlegging og hva slags verktøy de bruker.

– Jeg blir stolt og glad når bedrifter deler erfaringer med hverandre på denne måten. Det er mye av intensjonen med HR-nettverket, sier Ellinor Bjerke, nyoppnevnt leder av nettverket.

Konflikter som mulighet

Kjell B. Hjertø, faksimile DagbladetPå årets første møte i HR-nettverket, hos Kongsvinger Kunnskapspark 15. februar. fortalte BI-forsker  hvordan følelsesmessige sakskonflikter kan bidra til å skape bedre resultater og høyere effektivitet.

– Når vi lar følelsene få slippe til i konflikter som dreier seg om sak, får vi team som er engasjerte, leverer gode resultater og som utvikler seg, fortalte Hjertø, som har tatt doktorgrad på konflikter i team.

Det første møtet tok også opp fikk de fremmøtte selv bestemme temaer og aktiviteter for 2010.

– For at medlemmene skal ha størst mulig utbytte av deltakelsen i HR-nettverket, er det viktig at de har innflytelse over innholdet, sier Ellinor Bjerke.

Vil du vite mer om HR-nettverket kan du kontakte Ellinor Bjerke på telefon 41 22 09 48 eller e-post ellinor@tretorget.no